
Смачніше дерунів.Пропоную вашій увазі гідний рецепт для ситної вечері. До картопляних биточків можна подати грибний соус з печерицями, інформує Ukr.Media.Інгредієнти:
Картопля – 1 кг.
<Цибуля – 1 шт. Яйця – 4 шт. Борошно – 2-3 ст. л Мелені сухарі – 2 ст. л. Рослинна олія – 1/2 склянки. Сир твердий – 100 гр. Сіль, чорний мелений перець – за смаком.Спосіб приготування:Картоплю помити, очистити і відварити в підсоленій воді. ОстудитиЦибулю помити, почистити і нарізати невеликими кубиками.Сир натерти на середній тертці.Картоплю натерти на середній тертці, додати цибулю, 2 яйця і тертий сир.>Все посолити, поперчити і добре перемішати.Збити 2 яйця.
Потім сформувати биточки і обваляти в борошні. Биточки вмочити в яйця, мелені сухарі і обсмажити на рослинній олії.Вчені вже давно кажуть нам про користь картоплі. Цей овоч має відмінні поживні властивості, без нього просто неможливо уявити повсякденні страви. У складі картоплі є велика кількість різних сполук, які надають сприятливий вплив на людський організм.Користь картопліКористь картоплі безсумнівна, так як в ній міститься життєво важлива для людини аскорбінова кислота. Так, 1 кг сирої картоплі забезпечує людину 80-100 мг аскорбінової кислоти. Крім вітаміну С в картоплі є необхідні для людини вітаміни В6, В2 і В3.