Три найкращі рецепти смачної і ароматної домашньої ковбаси

У цій статті хочемо поділитися з вами трьома рецептами приготування смачної домашньої ковбаси.

Домашня ковбаса завжди виходить смачною і ароматною, але треба заздалегідь подумати про кишки: самостійно їх обробити або купити готові до використання.

Домашня ковбаса без оболонки

Інгредієнти:

  • свинина – 1 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сухі вершки – 5 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець мелений (за смаком);
  • сушені трави (за смаком).

Приготування:

Помити м’ясо, пропустити через м’ясорубку, перемолоти блендером.

До фаршу додати часник, сухі вершки, цукор та сіль, перебити блендером.

Додати яйце, поперчити, вимішати руками.

Викласти частину фаршу на пергаментний папір, скрутити в батон (довжина має збігатися з розміром каструлі).

Цю ковбаску загорнути пергаментним папером, зав’язати з двох боків.

Тепер загорнути у фольгу, щільно притиснути краї.

Такі ж дії проробити з іншим фаршем.

Викласти заготовки в каструлю, залити водою, притиснути тарілкою, щоб ковбаски занурилися в воду.

Готувати на маленькому вогні 1,5 години.

Вийняти, залишити до охолодження.

Помістити в холодильник на цілу ніч.

Зняти фольгу і папір, посипати травами.

Смачного!

Куряча ковбаса

Інгредієнти:

  • сало свиняче – 200 г;
  • куряче філе – 1 ½ кг;
  • молоко – 150 мл;
  • мускатний горіх (за смаком);
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець мелений (за смаком);
  • паприка (за смаком);
  • коріандр (за смаком);
  • кишки (тонкі).

Приготування:

Куряче м’ясо і сало добре помити і обсушити, перемолоти на м’ясорубці (через велике решето).

Часник дрібно нарізати, додати до фаршу.

Посолити, додати спеції, перемішати.

Влити вершки, вимішати, залишити на 15 хвилин.

Нафарширувати кишки, помістити в холодильник на 2-3 години.

Розігріти духовку до 170 градусів, запікати ковбаски 1 годину.

Смачного!

Печінкова ковбаса

Інгредієнти:

  • свиняче сало – 250 г;
  • печінка (яловича, свиняча чи куряча) – 500 г;
  • яйця – 3-4 шт.;
  • молоко – 100 мл;
  • манна крупа – 3 ст. л.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • сіль (за смаком);
  • крохмаль – 1 ст. л.;
  • перець (за смаком);
  • спеції (за смаком);
  • кишки (тонкі).

Приготування:

Печінку добре помити, почистити від плівок, порізати, перемолоти на м’ясорубці.

Сало і часник теж перемолоти.

Цибулю нарізати маленькими шматочками, обсмажити.

Печінку, сало з часником та цибулю з’єднати, посолити та поперчити, додати спеції, перемішати.

Тепер додати яйця, манну крупу, крохмаль, влити молоко, перемішати.

Кишки нафарширувати.

Помістити в каструлю, залити водою, варити на середньому вогні 40 хвилин (можна запікати 40 хвилин при температурі 200 градусів).

Смачного!