Три рецепти від різного виду кашлю, на основі молока і цибулі.

Багато хто, під час лікування кашлю, робить інгаляції над гарячою звареною та потовченою картоплею. Але є більш ефективний спосіб — це стакан молока з ріпчастою цибулею. Цей засіб не гірше від аптечних пігулок тамує першіння в горлі та добре виводить мокротиння. Приймати його потрібно коли тільки з’явились перші симптоми хвороби.

Цибуля, яка входить до складу ліків, допомагає зміцнити імунну систему. А молоко має заспокійливу дію на слизові ділянки горла.

1. Молоко з цибулею від сухого кашлю.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 1 л.;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Бджолиний мед 2 ст. л.;
  • Вершкове масло 2 ст. л.;
  • Сода харчова на кінчику ножа.




Спосіб приготування:

  1. Почистьте та поріжте цибулю на чотири частини.
  2. Закип’ятіть молоко, додайте цибулю, вершкове масло та проваріть 5 хвилин. В кінці всипте соду.
  3. Коли молоко трішки охолоне додайте мед.
  4. Вживайте на протязі дня маленькими порціями, напій кожного разу підігрівайте.
  5. Випийте склянку засобу на ніч.

2. Молоко з цибулею при нападах сильного кашлю.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 250 мл.;
  • Ріпчаста цибуля велика 1 шт.;
  • Шавлія 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Молоко, цибулю й шавлію доведіть до кипіння та варіть доки цибуля не стане м’якою.
  2. Збийте суміш блендером до однорідної маси.
  3. Випийте всю суміш на протязі дня та обов’язково на ніч.

3. Сироп з цибульного молока від кашлю.

Інгредієнти:

  • Свіже молоко 1 л.;
  • Ріпчаста цибуля 10 шт.;
  • Часник 1 головка;
  • Бджолиний мед 1 ст. л.




Спосіб приготування:

  1. Почистьте цибулю, часник та поріжте на шматки.
  2. Додайте до гарячого молока та проваріть поки не стануть м’якими.
  3. Процідіть через сито, охолодіть та додайте мед.
  4. Пийте 3-4 рази на добу по 2 столовій ложці.

Будьте обережні! В кого є проблеми із шлунково-кишковим трактом, хворобою печінки, алергією на складові ліків, проблеми з щитоподібною залозою чи цукровим діабетом — ці ліки приймати не можна.

Всім іншим ці напої принесуть тільки користь. В них ще можна додавати різні прянощі та лавровий лист для покращення смаку й збільшення ефекту.