
Тепер Вам не потрібно іти в магазин за згущеним молоком, адже за цим рецептом ви можете вдома приготувати власними руками натуральне згущене молоко, яке в рази смачніше ніж магазинне.
Згущене молоко не варив в дитинстві тільки лінивий. Свіжого, дешевого, жирного та смачного згущеного молока було вдосталь. З нього готували крем для тортів та тістечок або просто їли ложкою. Зараз можна купити в магазині цей продукт, але хто знає, що в нього поклали та чи можна його їсти.
Необхідні інгредієнти:
• Свіже молоко 1 скл.;
• Цукор пісок 1 скл.;
• Молоко сухе 1 скл.;
• Масло вершкове 50 гр.;
• Чиста вода 1 ст. л.
Процес приготування
Зваріть карамель. Для цього до цукру влийте воду та варіть, безперервно мішаючи, до перетворення цукру у карамель.
До карамелі покладіть масло та варіть до повного його розтавання.
Потім на вогні підігрійте склянку молока та влийте до карамелі. В процесі нагрівання можуть утворитися грудки, але в молоці вони швидко розчиняться.
Мішайте не перестаючи та додайте сухе молоко, варіть ще 3 хвилини.
Перелийте згущене молоко у чисту банку та залиште охолоджуватись. Зберігайте його в холодильнику.
Всім смачного!
А ви любите згущене молоко?