
Пропонуємо приготувати дуже смачний зефір в домашніх умовах. Готується десерт з досить простих інгредієнтів та виходить дуже смачним та ніжним.
Поввідомляє годинник, із посиланням на ulyublena.com
Для приготування вам знадобиться:
- Желатин – 10 грамів;
- Вода питна – 150 мл.;
- Цукор – пісок – 400 грамів;
- Кислота лимонна – 1 чайна ложка;
- Сода харчова – ½ чайної ложки;
- Ванілін – ½ чайної ложки.
- Цукрова пудра.
Спосіб приготування:
Візьміть желатин та розчиніть у 70 мл води — желатин. Залишіть його розчинятися на 1 годину.
Візьміть глибоку, металеву миску, налийте 80 мл води, цукор. Поставте її на плиту підігріватися на повільному вогні.
Почекайте поки суміш закипить та проваріть ще 5 хвилин.=
У суміш додайте желатин. Перемішуйте до повного розчинення та спостерігайте, щоб желатин не кипів.
Після зніміть миску з вогню та збивайте 10 хвилин суміш – міксером.
Додайте ванілін та лимонну кислоту. Продовжуйте збивати 5 хвилин.
Додайте харчову соду та збивайте 4 хвилини.
Суміш стане більшою, густою та легкою.
Візьміть квадратну форму для зручності, застеліть її харчовою плівкою, змоченою водою.
Налийте у форму суміш. Почекайте поки зефір застигне. Після наріжте його прямокутниками. Час застигання складає 90 хвилин.
Обваляйте готовий зефір у цукровій пудрі, тоді він не буде прилипати до рук.
Приємного чаювання!