Каша Булгур — не тільки дуже смачна, але ще запобігає утворенню каменів у жовчному. 3 гарних рецептів

Для того, щоб запобігти утворенню каменів у жовчному міхурі, при серцево-судинних хворобах, гастриті та артриті, потрібно вживати у їжу булгур. Каша насичена мікроелементами, вітамінами й клітковиною.

Крупа дуже корисна, бо вона позитивно впливає на організм. Готувати кашу можна за такими рецептами.

Каша з додаванням яблук та гарбузу.

Інгредієнти:

  • Каша булгур – 100 грамів;
  • Гарбуз сирий – 100 грамів;
  • Курага – 5 шт.;
  • Вода питна – 50 мл.;
  • Яблука свіжі – 1 шт.;
  • Молоко коров’яче – склянка;
  • Масло вершкове – 35 грамів;
  • Цукор – 30 грамів;
  • Кориця – 3 грами.

Як зробити:

  1. Наріжте гарбуз невеликим кубиком.
  2. Наріжте дрібно курагу.
  3. Візьміть велику каструлю й покладіть туди кашу, нарізаний гарбуз та курагу.
  4. Додайте молоко, воду та цукор.
  5. Варіть суміш протягом 15 хвилин, під кришкою. Не забувайте перемішувати.
  6. Додайте трохи масла, почекайте 5 хвилин та зніміть каструлю з плити.
  7. Наріжте дрібним кубиком яблука та підсмажте на пательні з додаванням вершкового масла. В кінці приготування додайте цукор та корицю. Протушкуйте яблука пару хвилин, щоб утворився сироп.
  8. Подавайте кашу з яблуками та сиропом.

Смачного!

Молочна каша з курагою та родзинками.

Інгредієнти:

  • Каша булгур – 80 грамів;
  • Молоко коров’яче – 300 мл.;
  • Масло вершкове – 30 грамів;
  • Цукор – 45 грамів;
  • Сіль кухонна – ½ чайної ложки.

Як зробити:

  1. Покладіть на пательню масло. Коли воно розтане, висипте крупу. Каша повинна стати коричневого кольору. Після вимкніть плиту.
  2. Закип’ятіть молоко та додайте до нього обсмажену кашу. Не забудьте перемішати.
  3. Додайте сіль, цукор та проваріть кашу протягом 20 хвилин.
  4. Закрийте каструлю кришкою та залишіть постояти хвилин 10.
  5. До столу подавайте кашу, прикрасивши родзинками та курагою.

Смачного!



Салат з булгуром.

Інгредієнти:

  • Каша – 150 грамів;
  • Томати свіжі – 200 грамів;
  • Перець болгарський – 120 грамів;
  • Олія рафінована – пару столових ложок;
  • Зелень петрушки – 25 грамів;
  • Лимонний сік – столова ложка;
  • Сіль кухонна – за смаком;
  • Перець чорний, мелений — за смаком.

Як зробити:

  1. Відваріть крупу у воді протягом 20 хвилин. Після залишіть кашу остигати.
  2. Наріжте петрушку.
  3. Наріжте невеликим кубиком помідори та перець.
  4. Змішайте всі інгредієнти, додайте сік лимона, олію та спеції за смаком.

Приємного апетиту!