
Для того, щоб запобігти утворенню каменів у жовчному міхурі, при серцево-судинних хворобах, гастриті та артриті, потрібно вживати у їжу булгур. Каша насичена мікроелементами, вітамінами й клітковиною.
Крупа дуже корисна, бо вона позитивно впливає на організм. Готувати кашу можна за такими рецептами.
Каша з додаванням яблук та гарбузу.
Інгредієнти:
- Каша булгур – 100 грамів;
- Гарбуз сирий – 100 грамів;
- Курага – 5 шт.;
- Вода питна – 50 мл.;
- Яблука свіжі – 1 шт.;
- Молоко коров’яче – склянка;
- Масло вершкове – 35 грамів;
- Цукор – 30 грамів;
- Кориця – 3 грами.
Як зробити:
- Наріжте гарбуз невеликим кубиком.
- Наріжте дрібно курагу.
- Візьміть велику каструлю й покладіть туди кашу, нарізаний гарбуз та курагу.
- Додайте молоко, воду та цукор.
- Варіть суміш протягом 15 хвилин, під кришкою. Не забувайте перемішувати.
- Додайте трохи масла, почекайте 5 хвилин та зніміть каструлю з плити.
- Наріжте дрібним кубиком яблука та підсмажте на пательні з додаванням вершкового масла. В кінці приготування додайте цукор та корицю. Протушкуйте яблука пару хвилин, щоб утворився сироп.
- Подавайте кашу з яблуками та сиропом.
Смачного!
Молочна каша з курагою та родзинками.
Інгредієнти:
- Каша булгур – 80 грамів;
- Молоко коров’яче – 300 мл.;
- Масло вершкове – 30 грамів;
- Цукор – 45 грамів;
- Сіль кухонна – ½ чайної ложки.
Як зробити:
- Покладіть на пательню масло. Коли воно розтане, висипте крупу. Каша повинна стати коричневого кольору. Після вимкніть плиту.
- Закип’ятіть молоко та додайте до нього обсмажену кашу. Не забудьте перемішати.
- Додайте сіль, цукор та проваріть кашу протягом 20 хвилин.
- Закрийте каструлю кришкою та залишіть постояти хвилин 10.
- До столу подавайте кашу, прикрасивши родзинками та курагою.
Смачного!
Салат з булгуром.
Інгредієнти:
- Каша – 150 грамів;
- Томати свіжі – 200 грамів;
- Перець болгарський – 120 грамів;
- Олія рафінована – пару столових ложок;
- Зелень петрушки – 25 грамів;
- Лимонний сік – столова ложка;
- Сіль кухонна – за смаком;
- Перець чорний, мелений — за смаком.
Як зробити:
- Відваріть крупу у воді протягом 20 хвилин. Після залишіть кашу остигати.
- Наріжте петрушку.
- Наріжте невеликим кубиком помідори та перець.
- Змішайте всі інгредієнти, додайте сік лимона, олію та спеції за смаком.
Приємного апетиту!