Жодні магазинні пельмені не зрівняються з домашніми, зліпленими своїми руками. А це тісто для пельменів неймовірно смачне і еластичне. Ліпити пельмені з нього – одне суцільне задоволення. І ніякого борошняного бруду на кухні немає. Дуже просто і швидко. Ліпляться чудово без розклеювання.
Складові:
Для тіста:
● 1 ст. мінеральної води;
● 1 яйце;
● 0,5 ч.л.солі;
● 2 ч.л. цукру;
● 4 с.л. рослинної олії;
● 4 ст. борошна.
Начинка:
● фарш 0,5 кг;
● 1 яйце;
● пів середньої цибулини;
● 2 зубці часнику;
● спеції;
● вершкове масло для заправки 50 гр.
Готуємо
З’єднуємо всі інгредієнти, розмішуємо спочатку ложкою або лопаткою, а потім зовсім недовго замішуємо його, більше борошно нам не знадобиться.
Замішене тісто прибираємо хвилин на 20 в холодильник.
Тісто розділити на 3-4 частини і по одній розгортати. Склянкою видавлюємо кружечки.
Цибулю дрібно порізати, часник натерти на тертці, додати фарш, яйце і спеції. Добре перемішати і ліпити пельмені.
Смачного!