
Цей рецепт – просто знахідка! Часу на приготування потрібно всього п’ять хвилин. Зберігати в холодильнику можна дві-три доби. Тісто швидко не перекисає. Можна заморожувати. Готувати з цього теста можна смачні пиріжки, біляші, булочки, коржики, пироги з різними начинками, піцу … Якщо ви “боїтеся” теста або у вас мало часу на його приготування – спробуйте цей рецепт.
Необхідні інгредієнти:
- молоко – 500 мл;
- борошно пшеничне – 5 скл;
- цукор – 2 ст. л;
- сіль – 0,5 ч. л;
- олія соняшникова – 2 ст. л;
- дріжджі (сухі – маленький пакетик) – 11 г.
Приготування
Висипаємо в миску 4 склянки борошна і дріжджі. Потім поступово наливаємо тепле молоко, додаємо цукор, сіль, соняшникову олію. Всі інгредієнти перемішуємо.
Потім поступово додаємо ще склянку борошна. Тісто викладаємо в целофановий пакет і прибираємо в холодильник.
Готувати можна вже через 2 години. Але якщо тісто буде лежати в холодильнику довше – з ним нічого не станеться.