Ось рецепт домашньої шаурми:
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе (або іншого м’яса за бажанням)
- 4 піти або лаваші
- 1 середня цибулина
- 1 помідор
- 1 огірок
- 1-2 листя салату (наприклад, айсберг або ромен)
- 100 г сиру (моцарела або будь-який інший)
- 2-3 ст. ложки олії для смаження
- Спеції: паприка, кмин, коріандр, сіль, перець
- Часник (за бажанням)
Для соусу:
- 4 ст. ложки майонезу
- 2 ст. ложки йогурту або сметани
- 1 ст. ложка кетчупу
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Приготування м’яса: Куряче філе наріжте тонкими смужками. У глибокій мисці змішайте спеції (паприка, кмин, коріандр, сіль, перець) і олію, замаринуйте м’ясо, залиште на 20-30 хвилин для маринування.
- Обсмажування: Розігрійте сковороду на середньому вогні та обсмажте курку до золотистої скоринки та готовності. Якщо хочете, можна додати трохи часнику для аромату.
- Підготовка овочів: Наріжте помідори, огірки та цибулю тонкими кільцями або смужками. Сир натріть на тертці.
- Соус: У невеликій мисці змішайте майонез, йогурт або сметану, кетчуп, пропущений через прес часник, сіль та перець.
- Збирання шаурми: Розкладіть піту або лаваш на рівній поверхні, на середину покладіть листя салату, м’ясо, овочі та тертий сир. Полийте все соусом і загорніть лаваш або піту, формуючи конверт або рулет.
- Подача: Можна подавати як є або обжарити шаурму на сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку до хрусткої скоринки.
Смачного!