“Як приготувати смачну шаурму вдома: покроковий рецепт”

Ось рецепт домашньої шаурми:

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе (або іншого м’яса за бажанням)
  • 4 піти або лаваші
  • 1 середня цибулина
  • 1 помідор
  • 1 огірок
  • 1-2 листя салату (наприклад, айсберг або ромен)
  • 100 г сиру (моцарела або будь-який інший)
  • 2-3 ст. ложки олії для смаження
  • Спеції: паприка, кмин, коріандр, сіль, перець
  • Часник (за бажанням)

Для соусу:

  • 4 ст. ложки майонезу
  • 2 ст. ложки йогурту або сметани
  • 1 ст. ложка кетчупу
  • 1 зубчик часнику (за бажанням)
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Приготування м’яса: Куряче філе наріжте тонкими смужками. У глибокій мисці змішайте спеції (паприка, кмин, коріандр, сіль, перець) і олію, замаринуйте м’ясо, залиште на 20-30 хвилин для маринування.
  2. Обсмажування: Розігрійте сковороду на середньому вогні та обсмажте курку до золотистої скоринки та готовності. Якщо хочете, можна додати трохи часнику для аромату.
  3. Підготовка овочів: Наріжте помідори, огірки та цибулю тонкими кільцями або смужками. Сир натріть на тертці.
  4. Соус: У невеликій мисці змішайте майонез, йогурт або сметану, кетчуп, пропущений через прес часник, сіль та перець.
  5. Збирання шаурми: Розкладіть піту або лаваш на рівній поверхні, на середину покладіть листя салату, м’ясо, овочі та тертий сир. Полийте все соусом і загорніть лаваш або піту, формуючи конверт або рулет.
  6. Подача: Можна подавати як є або обжарити шаурму на сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку до хрусткої скоринки.

Смачного!