
Мед із кульбаби — це не продукт, який збирають бджоли у великій кількості, а домашній солодкий сироп, який готують із квіток кульбаби. Він має гарний бурштиновий колір, легкий карамельний смак і використовується як натуральний засіб при застудах, для зміцнення імунітету та очищення організмЯк приготувати мед із кульбаби (рецепт)
Інгредієнти:
300–400 квіток кульбаби (жовті, без зелених чашолистків)
1 л води
1 лимон (можна з цедрою)
1 кг цукру
Приготування:
Зібрані квітки кульбаби промийте, заливайте водою і доведіть до кипіння.
Додайте нарізаний лимон, варіть на слабкому вогні 10–15 хвилин.
Настоюйте відвар 6–12 годин (можна на ніч).
Процідіть рідину, добре відтисніть квітки.
Додайте цукор і варіть 1–1,5 години на слабкому вогні до загустіння (до стану сиропу).
Розлийте в стерилізовані баКористь «меду» з кульбаби:
Має легкий жовчогінний та сечогінний ефект
Очищує кров, печінку
М’яко стимулює травлення
Допомагає при застудах і каЗастереження:
Не вживати при алергії на кульбабу або медові продукти
Уникати людям із серйозними захворюваннями печінки чи жовчного (лише після консультації з лікарем)