Домашній мед із кульбаби: рецепт, користь і секрети приготування

Мед із кульбаби — це не продукт, який збирають бджоли у великій кількості, а домашній солодкий сироп, який готують із квіток кульбаби. Він має гарний бурштиновий колір, легкий карамельний смак і використовується як натуральний засіб при застудах, для зміцнення імунітету та очищення організмЯк приготувати мед із кульбаби (рецепт)
Інгредієнти:
300–400 квіток кульбаби (жовті, без зелених чашолистків)

1 л води

1 лимон (можна з цедрою)

1 кг цукру

Приготування:
Зібрані квітки кульбаби промийте, заливайте водою і доведіть до кипіння.

Додайте нарізаний лимон, варіть на слабкому вогні 10–15 хвилин.

Настоюйте відвар 6–12 годин (можна на ніч).

Процідіть рідину, добре відтисніть квітки.

Додайте цукор і варіть 1–1,5 години на слабкому вогні до загустіння (до стану сиропу).

Розлийте в стерилізовані баКористь «меду» з кульбаби:
Має легкий жовчогінний та сечогінний ефект

Очищує кров, печінку

М’яко стимулює травлення

Допомагає при застудах і каЗастереження:
Не вживати при алергії на кульбабу або медові продукти

Уникати людям із серйозними захворюваннями печінки чи жовчного (лише після консультації з лікарем)