Картопляний жульєн з сиром

Рецепт цієї запіканки я знайшла в буклеті – інструкції до моєї електричної терки. Зазвичай, не особливо довіряю рецептам з інструкцій до кухонних приладів, чомусь здається, що їх пишуть просто аби написати. Але чоловік настояв, і добре зробив! Жульєн вийшов не просто смачним, а смачнючим (це я зрозуміла тоді, коли побачила, що моя дитина понад’їдала усі чотири кутики запіканки, поки я накривала на стіл :-))Таку страву можна й гостям подавати, їм неодмінно сподобається.
Щоб приготувати картопляний жульєн потрібно:

  • 500г картоплі
  • 180 – 200г голландського сиру
  • 1 велика цибулина
  • 200мл молока
  • 50г тертого масла (я перед приготуванням кладу його на 20 хвилин в морозилку)
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль, перець

Сиру картоплю і голландський сир натріть на середній терці

Цибулю поріжте півкільцями і обсмажте її трішки в олії
class=”separator”>

 

Покладіть разом тертий сир (залиште трішки для посипання в кінці), картоплю, смажену цибулю, мускатний горіх, сіль (я додаю 2 -3 щіпки) і перець

 

Нагрійте духовку до 200С і готуйте жульєн приблизно 40-45 хвилин. Смачного 🙂

>

джерело