
Рецепт цієї запіканки я знайшла в буклеті – інструкції до моєї електричної терки. Зазвичай, не особливо довіряю рецептам з інструкцій до кухонних приладів, чомусь здається, що їх пишуть просто аби написати. Але чоловік настояв, і добре зробив! Жульєн вийшов не просто смачним, а смачнючим (це я зрозуміла тоді, коли побачила, що моя дитина понад’їдала усі чотири кутики запіканки, поки я накривала на стіл :-))Таку страву можна й гостям подавати, їм неодмінно сподобається.
Щоб приготувати картопляний жульєн потрібно:
- 500г картоплі
- 180 – 200г голландського сиру
- 1 велика цибулина
- 200мл молока
- 50г тертого масла (я перед приготуванням кладу його на 20 хвилин в морозилку)
- щіпка мускатного горіха
- сіль, перець
Сиру картоплю і голландський сир натріть на середній терці
Цибулю поріжте півкільцями і обсмажте її трішки в олії
class=”separator”>

Все гарно перемішайте
Викладіть суміш у змащену олією форму для запікання
class=”separator”></a
Залийте молоком (краще додавати молоко невеликими порціями, наливаючи його ложкою – так воно рівномірно розподілиться по всій поверхні). Верх запіканки посипте тертим сиром, що залишився і тертим маслом