
Тут для насиченого смаку нам не потрібно ані м’ясо, ані риба, лише картопля, пряності, вершки та…кисле яблуко. Цей суп вийде просто чудовим – в міру густим, з фруктовим посмаком і легкою кислинкою. Ідеальний у випадку, коли швидко треба приготувати щось смачне на обід.
Інгредієнти на 2 порції:
- 4-5 картоплин
- 100 мл вершків 15-20%
- 2 зубчики часнику
- 1-2 ч. л. куркуми
- 1 лавровий лист
- 1 яблуко
- 1 ст. л. маринованого імбиру
- 2-3 горошини духмяного перцю
- сіль до смаку
Як приготувати картопляний суп
- Спочатку очистьте картоплю, а потім наріжте її на шматочки. Розмір обирайте самі, але пам’ятайте: маленькі шматочки швидше зваряться. Перекладіть картоплю у сотейник та залийте її водою. Туди ж додайте духмяний перець, лавровий лист та 2 зубчики часнику.
- Поставте сотейник на вогонь та варіть картоплю до готовності. Сіль додайте до смаку. Картопляний відвар злийте в окрему ємність, бо він нам ще знадобиться.
- Приберіть із сотейника лавровий лист та духмяний перець. Закиньте готову картоплю до блендера, налийте трішки відвару та 100 мл вершків.
- Також до блендера засипте 1-2 ч. л. куркуми, щоб вона дала яскравий жовтий колір та легкий пряний присмак. Перетріть все у блендері до однорідної маси. Густоту вашого крем-супу регулюйте відваром, що залишився.
Не забувайте весь час пробувати страву, бо, можливо, знадобиться додати трішки солі. - Поріжте яблука разом з імбиром дрібними шматочками. За бажанням яблука теж можна замаринувати в оцті з цукром, але то якщо маєте достатньо часу.
- Налийте в тарілку суп, а зверху прикрасьте імбиром з яблуками. Додайте чорного перцю до смаку.