Найсмачніший рецепт картопляного крем-супу

Тут для насиченого смаку нам не потрібно ані м’ясо, ані риба, лише картопля, пряності, вершки та…кисле яблуко. Цей суп вийде просто чудовим – в міру густим, з фруктовим посмаком і легкою кислинкою. Ідеальний у випадку, коли швидко треба приготувати щось смачне на обід.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 4-5 картоплин
  • 100 мл вершків 15-20%
  • 2 зубчики часнику
  • 1-2 ч. л. куркуми
  • 1 лавровий лист
  • 1 яблуко
  • 1 ст. л. маринованого імбиру
  • 2-3 горошини духмяного перцю
  • сіль до смаку

Як приготувати картопляний суп

  1. Спочатку очистьте картоплю, а потім наріжте її на шматочки. Розмір обирайте самі, але пам’ятайте: маленькі шматочки швидше зваряться. Перекладіть картоплю у сотейник та залийте її водою. Туди ж додайте духмяний перець, лавровий лист та 2 зубчики часнику.
  2. Поставте сотейник на вогонь та варіть картоплю до готовності. Сіль додайте до смаку. Картопляний відвар злийте в окрему ємність, бо він нам ще знадобиться.
  3. Приберіть із сотейника лавровий лист та духмяний перець. Закиньте готову картоплю до блендера, налийте трішки відвару та 100 мл вершків.
  4. Також до блендера засипте 1-2 ч. л. куркуми, щоб вона дала яскравий жовтий колір та легкий пряний присмак. Перетріть все у блендері до однорідної маси. Густоту вашого крем-супу регулюйте відваром, що залишився.
    Не забувайте весь час пробувати страву, бо, можливо, знадобиться додати трішки солі.
  5. Поріжте яблука разом з імбиром дрібними шматочками. За бажанням яблука теж можна замаринувати в оцті з цукром, але то якщо маєте достатньо часу.
  6. Налийте в тарілку суп, а зверху прикрасьте імбиром з яблуками. Додайте чорного перцю до смаку.