Насіння гарбуза — позбавить від паразитів та холестерину. Поради, як вживати.

Сире гарбузове насіння містить велику кількість моно- й поліненасичених жирних кислот, клітковини, білків, вітамінів та мікроелементів. Такий багатий склад позитивно впливає на різні системи в організмі людини.

Під час смаження, всі поживні речовини руйнуються й насіння не має ніякого терапевтичного ефекту.

Властивості насіння гарбуза:

  1. Позитивно впливає на тканини серця, через вміст олійної фракції.
  2. Гіпертензивна дія. Насіння містить багато калію, який знижує та контролює артеріальний тиск.
  3. Послаблювальна. Клітковина, що міститься в насінні, допомагає позбутися закрепів. Щоденне вживання позбавить навіть хронічного процесу.
  4. Для шкіри та волосся. Гарбузове насіння багате вітаміном Е, який є природним антиоксидантом. Він бореться з процесами передчасного старіння.
  5. Для зору. В складі насіння є вітамін А, який запобігає розвитку дегенерації жовтої плями та катаракти.
  6. При простатиті та циститі. Мононенасичені жирні кислоти допомагають при лікуванні захворювань сечостатевої системи.




Засіб від простатиту:

Залийте 150 грамів неочищеного насіння літром води та кип’ятіть 20 хвилин. Після охолодження процідіть та приймайте по 200 мл тричі на день.

  1. Антигельмінтна дія. Натще з’їдайте по 100-150 грамів для дітей та 200-250 грамів для дорослих, гарбузового насіння й гельмінти покинуть організм.
  2. При захворюваннях дихальної системи.

Сироп з насіння гарбуза.

З’єднайте в чаші блендеру 60 грамів насіння, 2 ст. л. натурального меду, 200 мл води та 20 крапель настоянки прополісу. Збийте все до однорідності.

Застосовуйте по 1 ч. л. 5 разів на добу. Дітям з 2-х до 7-ми років по 0,5 ч. л.

  1. Антихолестеринемічна та протидіабетична дія.

При цих захворюваннях та багато інших, добре допомагає гарбузове борошно.



Замочіть насіння у воді на декілька годин, промийте та розкладіть в кімнаті сохнути. Сухе насіння подрібніть блендером або кавомолкою до дрібного порошку. Пересипте в скляну банку та закрийте щільно кришкою.

Застосовувати в їжу до 3 ст. л. на добу.