![](http://hodynnyk.pp.ua/wp-content/uploads/2025/02/Bez-nazvanyia-14.jpg)
Оладки — це смачна і проста страва, яка відмінно підходить для сніданку або десерту. Вони можуть бути солодкими, з фруктами або ягодами, або ж більш ситними з різними начинками. Ось кілька варіантів рецептів оладок:
1. Класичні оладки на кефірі
Цей рецепт найпростіший і найпоширеніший, оладки виходять м’якими та пухнастими.
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. соди
- 1/2 ч. л. солі
- 1 склянка борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- Масло для смаження
Приготування:
- У глибокій мисці збийте яйце з цукром та сіллю.
- Додайте кефір, соду і добре перемішайте.
- Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто. Воно має бути досить густим.
- Розігрійте сковороду з олією. Викладайте тісто ложкою, формуючи невеликі оладки.
- Обсмажуйте з обох сторін до золотистого кольору.
- Подавайте з медом, варенням або сметаною.
2. Оладки з яблуками
Ці оладки додають фрукти, що робить їх ще смачнішими і більш ароматними.
Інгредієнти:
- 1 яблуко
- 1 склянка молока
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ч. л. соди
- 1 склянка борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- Масло для смаження
Приготування:
- Яблуко натріть на дрібній терці.
- У мисці збийте яйце з молоком, цукром і ванільним цукром.
- Додайте яблуко, соду і борошно, перемішайте до однорідної консистенції.
- На розігріту сковороду з олією викладайте тісто ложкою.
- Смажте оладки з обох сторін до золотистого кольору.
- Подавайте з медом або йогуртом.
3. Оладки з бананами
Ці оладки мають м’яку текстуру і ніжний банановий смак.
Інгредієнти:
- 1 банан
- 1 склянка молока
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. соди
- 1 склянка борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- Масло для смаження
Приготування:
- Банан пюрируйте виделкою до однорідної маси.
- У мисці збийте яйце з молоком і цукром.
- Додайте бананове пюре, соду і поступово всипайте борошно, перемішуючи.
- Обсмажуйте оладки на розігрітій сковороді з обох боків до золотистого кольору.
- Подавайте з медом або йогуртом.
4. Оладки з сиром
Ці оладки мають ніжну текстуру і дуже смачні. Вони відмінно підходять для тих, хто любить більш ситні страви.
Інгредієнти:
- 200 г сиру
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. соди
- 1 склянка борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- Масло для смаження
Приготування:
- Змішайте сир з яйцем, цукром і содою.
- Додавайте борошно і замішуйте тісто. Воно повинно бути м’яким і не липнути до рук.
- Обсмажуйте оладки на розігрітій сковороді з обох боків до золотистого кольору.
- Подавайте з варенням або сметаною.
5. Оладки з гарбузом
Ці оладки мають ніжний смак і красивий помаранчевий колір завдяки гарбузу.
Інгредієнти:
- 200 г гарбуза
- 1 яйце
- 1 склянка молока
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ч. л. соди
- 1 склянка борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- Масло для смаження
Приготування:
- Гарбуз натріть на дрібній терці або пюрируйте блендером.
- У мисці збийте яйце з молоком, цукром і ванільним цукром.
- Додайте гарбуз, соду і борошно. Перемішайте до однорідної консистенції.
- Викладайте тісто ложкою на розігріту сковороду з олією.
- Смажте оладки до золотистого кольору з обох боків.
- Подавайте з медом або йогуртом.
6. Оладки з ягодами
Ці оладки мають соковитий смак завдяки додаванню свіжих або заморожених ягід.
Інгредієнти:
- 1 склянка молока
- 1 яйце
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1 ч. л. соди
- 1 склянка борошна
- 100 г свіжих або заморожених ягід (малина, чорниця, полуниця)
- 2 ст. л. рослинної олії
- Масло для смаження
Приготування:
- Збийте яйце з молоком, цукром і ванільним цукром.
- Додайте соду і поступово всипайте борошно.
- Коли тісто буде готове, обережно додайте ягоди.
- Обсмажуйте оладки на розігрітій сковороді з обох боків до золотистого кольору.
- Подавайте з медом або сиром.
Оладки — це універсальна страва, яку можна адаптувати під будь-який смак і сезон. Вони дуже швидко готуються і завжди виходять смачними. Які оладки вам подобаються найбільше?