Парові рибні котлети з хека

Інколи хочеться чогось простого, дієтичного та легкого, щоб організм отримав поживні речовини без додаткового навантаження. Тоді на допомогу приходять пароварка та рецепт ніжних парових котлеток. Готуючи фарш для рибних котлет власноруч, ви зможете пересвідчитися в його якості та проконтролювати кількість солі та спецій. А приготуванню на парі сприятиме збереженню всіх вітамінів та мікроелементів, а також мінімізуватиме використання олії.

Що додати до котлет

Зверніть увагу, оскільки це дієтична страва, можна обмежити використання спецій лише дрібкою чорного меленого перцю. Втім, якщо ви прагнете отримати більш виражений смак, додайте до котлет трохи сушеного часнику та сушеного кропу або ж дрібку меленого коріандру, трішки паприки та мускатного горіха.

Крім спецій, ви також можете додати до фаршу половину дрібно натертої морквини та ріпчастої цибулини.

Як правильно розморозити рибу

Найкращий метод — у вечір заздалегідь виберіть хека з морозильної камери та перекладіть до холодильника. Тоді вже вранці на вас чекатиме готова до приготування риба. Також рибу можна розморозити у мисці з холодною водою: занурте хек у чисту прохолодну воду просто у герметичному пакованні.

Як приготувати рибні котлети на парі

Приготування30 хв

Порції2

Складністьeasy

Інгредієнти

500 г філе хека

1 жовток

2 ст. л. манки

сіль до смаку

перець до смаку

Рибні котлети на парі: покроковий рецепт

Крок 1

Заздалегідь розморозьте 500 г філе хека. Гарно відтисніть філе від вологи та перекрутіть рибу через м’ясорубку. Отриманий фарш пропустіть через м’ясорубку ще раз, щоб його текстура вийшла ідеальною.

Крок 2

Додайте до фаршу 1 жовток, 2 ст. л. манки, сіль та перець до смаку і перемішайте інгредієнти до однорідності. Відбийте фарш, кілька разів підіймаючи його та кидаючи його на дно миски. Це необхідно, щоб маса стала однорідною та краще тримала форму.

Крок 3

Сформуйте довгасті котлети однакового розміру та викладіть їх у пароварку, трішки змащену олією. Готуйте котлети на парі 15 хв, після цього подавайте.

Ставте нам питання й пишіть коментарі. Ми проробляємо кожен рецепт, перш ніж поділитись з вами, тому нам важливо розуміти, чи все у вас виходить. Якщо щось пішло не так, ми обовʼязково допоможемо.