“Смачний домашній бульйон: класичний рецепт “

Ось рецепт простого та смачного бульйону:

Інгредієнти:

  • 500 г курячих кісток або м’яса (можна використовувати свинячі або яловичі кістки)
  • 1 середня морква
  • 1 цибулина
  • 1-2 лаврові листки
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком
  • 2-3 літри води
  • Зелень (петрушка, кріп) за бажанням

Приготування:

  1. Підготовка інгредієнтів: Помістіть м’ясо або кістки у велику каструлю. Якщо використовуєте курку, краще брати частини, які містять кістки для насиченості бульйону.
  2. Варка бульйону: Залийте м’ясо водою і поставте на великий вогонь. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь до середнього. Прокип’ятіть 5-7 хвилин, потім злийте першу воду (щоб прибрати зайву каламуть і жир), промийте м’ясо під холодною водою.
  3. Другий етап варки: Поверніть м’ясо в каструлю, залийте новою водою (2-3 літри), додайте лавровий лист, горошини перцю, цілу очищену цибулю і моркву (їх можна покласти цілими або нарізати великими шматками). Варіть бульйон на малому вогні 1,5-2 години. Час від часу знімайте піну.
  4. Фініш: Після того, як бульйон навариться, додайте сіль за смаком і варіть ще 10-15 хвилин. Якщо хочете, можете додати зелень для аромату в кінці варки.
  5. Проціджування: Процідіть бульйон через дрібне сито або марлю, щоб прибрати овочі і кістки.

Подача:

Бульйон можна подавати як основу для супів або просто з галушками, локшиною або варениками. Також можна додати дрібно нарізану зелень, а також відварене м’ясо.

Смачного!