“Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий рецепт для справжніх гурманів!”

Ось простий і смачний рецепт запеченого м’яса:

Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса (свинина, яловичина, курка – на ваш вибір)
  • 2-3 ст. л. олії
  • 3-4 зубчики часнику
  • Сіль, перець – за смаком
  • 1 ч. л. сушеного розмарину (або чебрецю)
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. гірчиці (за бажанням)
  • 1 ст. л. соєвого соусу (за бажанням)

Покрокове приготування:

  1. Підготовка м’яса:
    • Якщо використовуєте великі шматки м’яса, їх можна нарізати на порційні частини або залишити цілими.
    • М’ясо добре промити, обсушити серветками.
  2. Приготування маринаду:
    • У мисці змішати олію, сіль, перець, часник (подрібнений або натертий), розмарин, паприку та гірчицю. Якщо хочеш, додай соєвий соус для додаткового смаку.
    • Гарно перемішати маринад.
  3. Маринування м’яса:
    • М’ясо покрити маринадом, залишити на 30 хвилин-1 годину для просочування. Якщо маєш більше часу, можна залишити на ніч у холодильнику.
  4. Запікання:
    • Розігріти духовку до 180-200°C.
    • М’ясо викладаємо на деко, застелене пергаментом або фольгою, і запікаємо протягом 1-1,5 години (в залежності від типу м’яса і його товщини). Через 40-45 хвилин можна перевернути м’ясо для рівномірного запікання.
    • Якщо хочеш, щоб м’ясо було більш золотистим, за 10 хвилин до кінця запікання можна зняти фольгу або збільшити температуру.
  5. Подача:
    • Готове м’ясо виймаємо з духовки і даємо йому “відпочити” 5-10 хвилин перед нарізкою.
    • Подаємо з гарніром, овочами або салатом.

Смачного!