
Ось простий і смачний рецепт запеченого м’яса:
Інгредієнти:
- 1 кг м’яса (свинина, яловичина, курка – на ваш вибір)
- 2-3 ст. л. олії
- 3-4 зубчики часнику
- Сіль, перець – за смаком
- 1 ч. л. сушеного розмарину (або чебрецю)
- 1 ч. л. паприки
- 1 ч. л. гірчиці (за бажанням)
- 1 ст. л. соєвого соусу (за бажанням)
Покрокове приготування:
- Підготовка м’яса:
- Якщо використовуєте великі шматки м’яса, їх можна нарізати на порційні частини або залишити цілими.
- М’ясо добре промити, обсушити серветками.
- Приготування маринаду:
- У мисці змішати олію, сіль, перець, часник (подрібнений або натертий), розмарин, паприку та гірчицю. Якщо хочеш, додай соєвий соус для додаткового смаку.
- Гарно перемішати маринад.
- Маринування м’яса:
- М’ясо покрити маринадом, залишити на 30 хвилин-1 годину для просочування. Якщо маєш більше часу, можна залишити на ніч у холодильнику.
- Запікання:
- Розігріти духовку до 180-200°C.
- М’ясо викладаємо на деко, застелене пергаментом або фольгою, і запікаємо протягом 1-1,5 години (в залежності від типу м’яса і його товщини). Через 40-45 хвилин можна перевернути м’ясо для рівномірного запікання.
- Якщо хочеш, щоб м’ясо було більш золотистим, за 10 хвилин до кінця запікання можна зняти фольгу або збільшити температуру.
- Подача:
- Готове м’ясо виймаємо з духовки і даємо йому “відпочити” 5-10 хвилин перед нарізкою.
- Подаємо з гарніром, овочами або салатом.
Смачного!