Ось простий рецепт запечених яблук:
Інгредієнти:
- 4 середні яблука
- 2 ст. ложки меду або цукру (за бажанням)
- 1 ч. ложка кориці
- Горіхи (волоські або мигдаль) за бажанням
- 2 ст. ложки масла
Приготування:
- Підготовка яблук: Яблука ретельно вимийте та виріжте серцевину, залишаючи низ цілого плоду. Можна зробити невеликі надрізи на поверхні яблук, щоб вони не тріскалися під час запікання.
- Начинка: У серединку кожного яблука покладіть мед або цукор, посипте корицею. Якщо хочете, додайте подрібнені горіхи для текстури.
- Запікання: Покладіть яблука на деко, змащене маслом. Додайте трохи масла на кожне яблуко. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 20-30 хвилин, поки яблука не стануть м’якими та карамелізуються.
- Подача: Подавайте запечені яблука гарячими. За бажанням можна додати трохи ванільного соусу або збитих вершків.
Порада:
Ці запечені яблука чудово підходять для десерту або як корисний перекус.
Смачного!