
У світі існує безліч рослин, які використовують для лікування різноманітних хвороб. Тому, розглянемо, як використовувати цілющі трави.
- Липа звичайна.
Використовують при головному болі, застуді, підвищенні тиску та емоційному напруженні. Але пам’ятайте не слід захоплюватися липовими чаями, через те, що іде велике навантаження на серце.
- Лаванда.
Використовують, як заспокійливий засіб, нормалізації сну, виведення шлаків, засіб від мігрені, нормалізації дихання.
- Тимьян.
Використовують при лікуванні грипу, нирок, спазмах шлунку, анемії, мігрені, болях у суглобах. Нормалізує сон та вживають для чоловічого здоров’я.
- Троянда.
Використовують при вірусних захворюваннях та при слабкому імунітеті. Запам’ятайте, чай можна пити лише свіжий та гарячий.
- М’ята лимонна.
Використовують, як заспокійливий засіб, для нормалізації роботи травної системи. Знімає больові відчуття, нормалізує сон, знімає напруження.
- Насіння та корінь фенхелю.
Використовують для знімання здуття, можна використовувати навіть маленьким дітям. Лікують отити, застуди та кашель.
- Ромашка лікарська.
Використовують при грипі, запальних та серцевих захворюваннях.
- Шипшина.
Містить багато вітамінів та мінералів. Підвищує імунну систему. Використовують при розладах шлунку.
- Конюшина.
Використовують, як засіб від кашлю, менструальному болі, лікуванні печінки. Вживають при цукровому діабеті.
- Листя суниці.
Використовують, як заспокійливе. Зміцнює імунну систему, очищує кров.
- Кульбаба.
Допомагає печінці виконувати свої функції. Використовують при запорах. Допомагає правильному засвоєнню поживних речовин.
- Деревій.
Використовують при хворобах шлункового – кишкового тракту. Необхідно заварити 1 ч. л. трави на склянку окропу, після настояти протягом 10 хвилин. Вживати по 100 мл. при болях шлунку.