12 корисних лікарських рослин, про які варто знати кожній жінці

У світі існує безліч рослин, які використовують для лікування різноманітних хвороб. Тому, розглянемо, як використовувати цілющі трави.

  1. Липа звичайна.

Використовують при головному болі, застуді, підвищенні тиску та емоційному напруженні. Але пам’ятайте не слід захоплюватися липовими чаями, через те, що іде велике навантаження на серце.

  1. Лаванда.

Використовують, як заспокійливий засіб, нормалізації сну, виведення шлаків, засіб від мігрені, нормалізації дихання.

  1. Тимьян.

Використовують при лікуванні грипу, нирок, спазмах шлунку, анемії, мігрені, болях у суглобах. Нормалізує сон та вживають для чоловічого здоров’я.

  1. Троянда.

Використовують при вірусних захворюваннях та при слабкому імунітеті. Запам’ятайте, чай можна пити лише свіжий та гарячий.

  1. М’ята лимонна.

Використовують, як заспокійливий засіб, для нормалізації роботи травної системи. Знімає больові відчуття, нормалізує сон, знімає напруження.

  1. Насіння та корінь фенхелю.

Використовують для знімання здуття, можна використовувати навіть маленьким дітям. Лікують отити, застуди та кашель.

  1. Ромашка лікарська.

Використовують при грипі, запальних та серцевих захворюваннях.

  1. Шипшина.

Містить багато вітамінів та мінералів. Підвищує імунну систему. Використовують при розладах шлунку.

  1. Конюшина.

Використовують, як засіб від кашлю, менструальному болі, лікуванні печінки. Вживають при цукровому діабеті.

  1. Листя суниці.

Використовують, як заспокійливе. Зміцнює імунну систему, очищує кров.

  1. Кульбаба.

Допомагає печінці виконувати свої функції. Використовують при запорах. Допомагає правильному засвоєнню поживних речовин.

  1. Деревій.

Використовують при хворобах шлункового – кишкового тракту. Необхідно заварити 1 ч. л. трави на склянку окропу, після настояти протягом 10 хвилин. Вживати по 100 мл. при болях шлунку.