РИБНІ КОТЛЕТИ З КОНСЕРВИ. ВОНИ ВАМ СПОДОБАЮТЬСЯ З ПЕРШОГО РАЗУ! ГОТУЮТЬСЯ ПРОСТО!

Це мій улюблений рецепт рибних котлеток. Мене їх мама навчила готувати. Тепер їх обожнює вся наша родина! Спробуйте і Джерело

Це – ще один “бюджетний” рецепт з 1990-х років. Але тоді такі котлетки робили переважно з рисом, а тут за рахунок картоплі буде більш ніжна текстура. Водночас це – пісна страва, якщо не брати до уваги яйце. Втім, можна спробувати обійтися без нього.

Рибні котлети з консерви

  • 1 банка консервів сардини в олії, 3-4 середні картоплі, відварені в кожушку,
  • 1 невелика цибулина,
  • 1 яйце (на бажання),
  • можна додати приблизно жменю натертого і віджатого кабачка, сіль, перець, панірувальні сухарі.
  • Для овочевої “підливи”: цибулина і морквина.

Цибулю для котлет дрібно нарізати і протушити або підсмажити до прозорості. В мисці розім’яти виделкою консервовану рибу, долати натерті картоплю і кабачок, цибулю, яйце, сіль і перець за смаком. Доливати олію з консервів поступово, щоб не було занадто рідке. Якщо таки рідке – додати й ст. л. манної крупи або сухарів.

Сформувати котлетки, обваляти їх в панірувальних сухарях чи суміші сухарів і борошна (бажано додати ще якісь спеції, краще всього – “до риби”, або хоча б присолити).

Обсмажити на пательні з двох боків до готовності, накрити кришкою і зменшити вoгoнь. Можна на цьому етапі їх зняти і подавати до столу. А можна зробити овочеву підливку і протушити. Для цього, поки смажаться котлети, подрібнити цибулю, дрібно натерти моркву і протушити до м’якості. Можна додати сметану або томатну пасту. Долити водички і цією сумішшю залити котлетки і під кришкою протушити 7-10 хв.

Смачного!