
Кожній господині хочеться, щоб її страви тішили своїм смаком, були приємними для очей, а їх приготування не забирало багато часу. Все це можливо, якщо знати маленькі хитрощі.
Вийняти насіння граната за лічені секунди допоможе дерев’яна ложка
Просто розріжте гранат на 2 частини, а потім постукайте по кожній половинці дерев’яною лопаткою. Не мине й хвилини, як всі зернятка опиняться у вашій мисці. Переконайтеся самі.
Натріть заморожене вершкове масло на тертці
Якщо ви любите бутерброди з вершковим маслом, спробуйте заздалегідь натерти масло в замороженому вигляді на терці. Так його дуже легко намащувати на батон. Здається, навіть діти впораються з таким завданням. Класним способом поділилися на цьому сайті.
Тісто швидше підніметься в мікрохвильовій печі
Якщо тісто піднімається повільніше, ніж ви розраховували, помістіть мірну склянку води до мікрохвильової печі і виберіть високий рівень протягом декількох хвилин, поки вода не закипить. Потім покладіть закрите тісто в піч (також тримайте гарячу воду) і закрийте дверцята. Тепле повітря з парою дозволить вашому тістові рости швидше.
Яйця-пашот чудово вдаються в пакетику
Змастіть невеликий поліетиленовий пакет зсередини вершковим маслом і розбийте в нього яйце. Стягніть краї пакету гумкою якомога ближче до вмісту – так яйце краще збереже свою форму. Опустіть яйце в каструлю з кип’яченою водою і варіть протягом 3 хвилин. Тут розкриті всі деталі.
Простий трюк, який зробить вино ще смачнішим
Цей спосіб поліпшить смак будь-якого вина, особливо молодих сортів. Просто вилийте вино до блендера, увімкніть його в режимі максимальної потужності протягом 15-30 секунд, а потім дозвольте пінці опуститися. І можна насолоджуватися. Рецепт звідси.
Як швидко очистити варене яйце в склянці води
Щоб швидко очистити зварене яйце від шкаралупи, досить опустити його в склянку або невелику банку з холодною водою і сильно потрясти кілька секунд. Вуаля, яйце очищене! Переконатися можна тут.
Банан з шоколадною начинкою – смачно і корисно
Якщо ви любитель солодкого і бананів, цей десерт точно буде вам до смаку. Вам знадобиться банан, трохи шоколадної пасти, трубочка для соку і шприц. Вставте трубочку в середину банану, наберіть шоколадної пасти в шприц і натисніть. Після цього покладіть банан на годинку в холодильник – і корисні ласощі готові. Детальніше.
Для цього морозива вам знадобиться всього лише 1 інгредієнт – банан
Очистіть пару бананів. Потім поріжте їх на дрібні шматочки. Покладіть їх в глибокій мисці в морозилку на 1-2 години. Після цього ретельно перемішайте і… насолоджуйтеся! Всі секрети розкриваються тут.
Риба не прилипне до гриля, якщо підкласти лимони
Покладіть шматочки риби на «подушку» з нарізаних лимонів, які треба покласти або безпосередньо на гриль, або в кошик гриля – результат вас приємно здивує. Секрет відкрили ось тут.
Використовуйте антипригарний спрей для липких інгредієнтів
Коли треба виміряти липкі інгредієнти, такі як мед або арахісову олію, обприскайте мірні стаканчики нешкідливим антипригарним спреєм. Так буде набагато зручніше.
Зняти кришку з банки можна за допомогою гумових рукавичок
Якщо вам не вдається відкрити кришку банки – спробуйте зробити це в гумових рукавичках. Або надіньте гумову стрічку на кришку і поверніть. Лайфхак звідси.
Швидкий спосіб нарізати зелень
Можна легко нарізати трави з великим листям, такі як базилік і шавлія, скачавши їх рулетиком. Деталі розкриті тут.
Щоб тісто вийшло однакової товщини
Щоб переконатися в тому, що тісто для випічки виходить однакової товщини, використовуйте 2 палички для їжі як межі для вирівнювання. Ось тут успішно застосовують цей спосіб.
Картопляні коржі можна робити й у вафельниці
Якщо ви намагаєтеся звести смаження до мінімуму, вам напевно, припаде до смаку ідея приготувати картопляні коржі у вафельниці. До речі, таким чином можна приготувати і омлет. Рецепт дізналися ось тут.
Вино можна охолодити за 15 хвилин
Загорніть пляшку з вином мокрим рушником і покладіть на 15 хвилин до морозильної камери – так напій швидко стане холодним. Поділилися ось тут.
Стійка для м’яса з фольги
Зробіть власну стійку для смаження, скрутивши фольгу і помістивши в нижню частину мангалу. Так м’ясо не підгорить і рівномірно просмажиться. Автор поділилася секретом тут.
Натуральний сік просто з мандарина
Якщо вам захотілося натурального соку, а сокодавки під рукою немає, спробуйте цей прийом. Виріжте шийку з кришкою з пластикової пляшки, потім зробіть в шкірці мандарина невеликий отвір розміром з горлечко. Після цього приклейте його до отриманого отвору. Гарненько зімніть руками мандарин – і можна виливати напій до склянки. Ось тут так і роблять.
Переклад Тутка за матеріалами