Ідеальний штрудель повинен зберегти сік з начинки всередині. Тому чи не основне в процесі приготування штруделя з яблуками, горіхами та родзинками – міцно защіпнути краєчки штруделя, щоб під час випікання не витікав яблучний сік. Подальше приготування цього смачного рецепта не повинно викликати труднощів.

2000 грн
990 грн
Все девушки мечтают об этих часах: изысканный стиль и …

Складники для штруделя з яблуками:
борошно або мелена вівсянка – 150 г
сіль, оцет – 1 ст.л.
яблука – 1-2 шт.
грецькі горіхи – 40 г
родзинки – 35 г
цукор або стевія – за смаком
лимонний сік – 1 ст.л.
кориця – 1-2 ч.л.
яйце для змащування – 1 шт.
оливкова олія – 1 ч.л.

Приготування штруделя з яблуками:
Готуємо тісто: з’єднати борошно і сіль, додати оцет і трішки води. Замісити м’яке еластичне тісто, зробити кулю з нього, загорнути у харчову плівку та залишити на 1-2 год.
Начинка: горіхи подрібнити (але не в муку). Родзинки замочити на 5 хв. в кип’ятку. Яблука почистити, дрібно нарізати. Додати до яблук лимонний сік, цукор чи цукрові замінники, корицю, додати родзинки та добре все перемішати.

Тісто розділити на 3 частини, кожну з них розкатати у вигляді прямокутника. Кожен пласт помазати оливковою олією та покласти один на один. Зверху посипати грецькими горіхами, викласти яблука та додати спеції. Згорнути в рулет, краєчки зчіпити пальцями. Змазати штрудель яйцем та випікати у духовці при температурі 180С 35 хвилин.
Штрудель можна подавати і теплим, і холодним, він завжди смачний.

джерело