5 топових рецептів страв на святкові дні. Збережи собі

Салат з курячою грудкою, помідорами і зеленим горошком

Складові

  • Помідори – 3 шт
  • Яйця – 3 шт (варені)
  • Зелений горошок – 0,5 банки
  • Зелена цибуля – маленький пучок
  • Сіль за смаком
  • Сметана навпіл з майонезом – для заправки
  • Грудка куряча – 50 гр

Рецепт приготування

  1. Курячі грудки нарізати маленькими кубиками.
  2. Додати нарізані помідори без насіння, яйця, дрібно порізану зелену цибульку, горошок, сіль за смаком.
  3. Заправити сметаною перемісила з майонезом.

Салат «Ріг достатку»

Складові на 2 порції

  • Яйце куряче – 1 шт
  • Сир м’який – 30 гр
  • Грудка куряча – 50 гр
  • Чорнослив – 6 шт
  • Горіхи волоські – 6 шт
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Огірок – 50 гр
  • Горіхи кедрові – 5 гр
  • Кріп, петрушка, сіль, гірчиця

Рецепт приготування

Збиваємо яйце з сіллю, перцем і тертим сиром

Випікаємо млинець з двох сторін

Розрізаємо його навпіл і звертаємо кульочки

Огірок, відварну курячу грудку і чорнослив ріжемо соломкою, волоський горіх крупно рубаємо ножем

Все змішуємо, заправляємо сметаною, приправленою гірчицею і сіллю, і начиняє наш ріжок.

Викладаємо на тарілку, щоб начинка висипалася з «Роги достатку», прикрашаємо кропом, петрушкою, кедровими горішками і легкої майонезною сіточкою.

Салат з куркою «Гроно винограду»

Складові

  • 400 г філе копченої курки
  • 300 г твердого сиру
  • 300 г темного винограду без кісточки
  • 3 варених яйця
  • майонез і петрушка

Рецепт приготування

  1. Викладати салат шарами: білки, куряче філе, жовтки, сир, кожен шар промазуючи майонезом.
  2. Виноград викласти у вигляді грона і по периметру салату.
  3. Перед подачею на стіл прикрасити зеленню і охолодити.

Салат «Наречена»

Складові

  • Копчена курка – 300 гр
  • Яйця – 4 шт
  • 1 плавлений сирок «Дружба»
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля до смаку, краще ріпчаста
  • майонез

Рецепт приготування

  1. Відварюємо яйця і картопля до готовності, курку ріжемо дрібними шматочками.
  2. Картоплю будемо терти на крупну тертку, сир – на дрібній, жовтки і білки – окремо.
  3. Цибулю краще використовувати ріпчасту, попередньо замаринувавши її (дрібно нарізати і на 10-20 хвилин залити сумішшю оцту 1 ст. л. і гарячої води)
  4. Терти кожен шар продуктів потрібно на вазі над тарілкою (або плоским блюдом), щоб салат вийшов дійсно повітряним і ніжним. Викладаємо салат «Наречена» шарами, роблячи між ними майонезну сітку.

1-й шар: курка, майонез

2-й: цибуля

3-й: картопля, майонез

4-й: жовтки

5-й: плавлений сир, майонез

6-й: білки.

Як бачите, майонез НЕ після кожного шару. При бажанні, можна шари повторити ще раз. Дати салату просочитися декілька годин.

Салат «Ситий кум»

Салат «Ситий кум» на святковий стіл! Дуже смачний, ситний і незвичайний!

Складові

  • 1 куряче філе
  • 1 банка консервованих ананасів
  • 100 гр голландського сиру
  • 100 гр печериць
  • 5 волоських горіхів
  • кінза і майонез

Рецепт приготування

Куряче філе відварити, підсолити. Охолодити, нарізати кубиками.

Печериці нарізати скибочками, обсмажити до золотистого кольору.

Злити сік з ананасів, нарізати кубиками.

Волоські горіхи обсмажити, очистити від лушпиння.

Сир натерти на крупній тертці. Кінзу дрібно нарізати.

Всі інгредієнти змішати, додати майонез, прикрасити на свій смак.

Джерело