
Ви теж любите жюльєн? Вам здається, що цю страву смачно готують тільки в самих фешенебельних ресторанах? А ось і ні. Його зробити досить просто. Сьогодні ми це вам доведемо.
Ось рецепт справжнього жульєну, який готують 70-річні француженки: Джерело
Складові:
куряче філе – 500 гр;
печериці – 300 гр;
цибуля – 2 шт .;
тертий сир – 200 гр;
сметана – 200 гр;
борошно – 50 гр;
рослинна олія – 30 мл;
вершкове масло – 20 гр.
Спосіб приготування:
1) Гриби наріжте досить дрібно.
2) Обсмажте їх на розігрітій сковороді без олії, нехай випарується волога, яка відходить з грибів.
3) Потім додайте до грибів вершкове масло і рослинну олію, дрібно порубане філе птиці, посоліть все, поперчіть і обсмажте з грибами ще 15 хвилин.
4) Краще накрийте гриби і м’ясо кришкою – щоб вони злегка протушкувались.
5) Через 15 хвилин зніміть кришку, додайте цибулю і обсмажте все не більше 5 хвилин.
6) В окремій ємності змішайте сметану з борошном так, щоб не було грудочок, перелийте цю суміш в окрему сковороду і доведіть до кипіння.
7) М’ясо з грибами розкладіть по горщикам, залийте сметаною і закрийте натертим сиром.
8) Готуйте жульен близько 35 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Розплавлений сир повинен утворити апетитну сирну корочку.
Смачного!