
Підшлункова залоза є важливою частиною нашої травної системи. Вона не лише регулює і нейтралізує кислотні елементи, які потрапляють до наших шлунків; ферменти, що виділяються підшлунковою залозою, також допомагають у перетравленні вуглеводів, білків та жирів. Здорова підшлункова залоза забезпечує регульоване споживання цукру і кращу травну систему в організмі.
Ми в Тутка підготували перелік продуктів, за які підшлункова залоза обов’язково вам подякує.
1. Куркума
Куркуму часто називають природним протизапальним засобом, який допомагає зменшити біль від печіння у підшлунковій залозі. Мало того, вона також стимулює виробництво інсуліну організмом – останній регулює рівень цукру в крові і запобігає діабету.
2. Часник
Ви, мабуть, не раз чули народні поради – їсти часник та мед натщесерце. Часник є природним антибіотиком і поєднання його з різними видами харчових продуктів лиш помножує його ефект. Часник можна використовувати на додаток до меду, цибулі, пажитника і т. д. Ці поєднання, як відомо, зміцнюють імунітет, покращують тканини різних внутрішніх органів, в тому числі й підшлункову залозу.
3. Шпинат
Збагачений вітаміном B і залізом, шпинат задовольняє основні потреби підшлункової залози. Залізо допомагає запобігти запаленню, а вітамін B живить підшлункову залозу. Зробіть салат зі шпинату та цибулі або обсмажте овоч з часником – підшлункова залоза нічого кращого не знає! Шпинат має в своєму складі антиракову речовину – гліколіпід, який зменшує шанси захворіти на рак підшлункової залози.
4. Броколі
Броколі та інші хрестоцвіті овочі, як капуста звичайна, цвітна чи кучерява, відомі своїми властивостями, які борються з раковими клітинами в підшлунковій залозі, зберігаючи при цьому орган здоровим та неушкодженим. Ці овочі забезпечують поживні речовини, які легко засвоюються та флавоноїди – останні укріплюють наш організм.
5. Червоний виноград
Червоний виноград містить ресвератрол – природний фітоалексин, який також вважається потужним антиоксидантом. Він допомагає зменшити запалення підшлункової залози і знищує також ракові клітини у ній.
Лікарі радять споживати певну кількість червоного винограду один раз на день у дещо недостиглому стані. Люди також споживають червоне вино, щоб отримати той самий ефект. Тим не менш, вживання винограду у його первісному вигляді набагато корисніше, ніж у будь-якій іншій формі.
6. Батат
Чи вірите ви в таку думку, що їжа, схожа до форми чи розміру певного органа нашого тіла є найбільш корисною для нього? Як волоські горіхи для мозку, селера для кісток і помідори для серця, схожість батату за формою і кольором із підшлунковою залозою вражає.
Як би там не було, овоч знижує ризик розвитку раку підшлункової залози до 50%. Він також стабілізує рівень цукру в крові шляхом поступового вивільнення цукру в кров.
7. Орегано
Орегано допомагає у боротьбі з окисленням залози, як при діабеті, і має у своєму складі фенольні антиоксиданти. Якщо вірити науковцям, орегано – це потужна антиглікемічна субстанція, і він точно подружиться з вашою підшлунковою.
8. Кульбаба
Чай з кульбаби приймають для детоксикації печінки і підшлункової залози, а в кінцевому результаті рослина допомагає відновити пошкоджені тканини органа, покращуючи продукування жовчі. Екстракт коренів кульбаби допомагає боротися з раковими клітинами, не надаючи серйозного впливу на не ракові.
Бонус: Поради щодо збереження здорової підшлункової залози:
- Люди з хворобою підшлункової залози або панкреатитом повинні отримувати близько 30-40% калорій з жирів і тільки з природних джерел.
- Уникайте вживання алкоголю, будь-якого обробленого харчового продукту та рафінованого вуглеводу, оскільки вуглевод діє проти інсуліну, що виділяється підшлунковою залозою.
- Вживання великої кількості води є запорукою проти будь-яких захворювань, пов’язаних з підшлунковою залозою, таких як панкреатит, оскільки він викликає зневоднення в нашому організмі.
Чи не варто поділитися цією інформацією? Тоді поділіться, якщо вам подобається!