Апетитна фарширована картопляна гармошка. Приготуйте для родини цікаву вечерю.

Дуже апетитна, картопляна гармошка, зробить холодний зимний вечір яскравим та теплим. Картоплю можна нафарширувати будь-якою начинкою, яку можливо нарізати тоненькими скибочками. Ми розглянемо класичний варіант з шинкою та сиром. Ця страва наповнить оселю своїм надзвичайним ароматом та порадує родину неперевершеним смаком.

Складові:

  • Шинка свіжа 300 гр.;
  • Картоплина 4 шт.;
  • Сир голландський 150 гр.;
  • Масло вершкове 120 гр.;
  • Гірчиця 1 ст. л.;
  • Цибульний порошок 0,5 ч. л.;
  • Перець чорний дрібка;
  • Морська міль дрібка;
  • Зелень 1 гілка.




Спосіб приготування:

  1. Добре вимийте картоплю та зробіть в ній надрізи не до кінця на відстані 1 см один від одного.
  2. Поперчіть, посоліть картоплю та випікайте 15 хвилин у розігрітій до 200°С духовці.
  3. Поріжте скибками сир та шинку.
  4. В розтоплене масло додайте гірчицю і цибулевий порошок та добре перемішайте.
  5. Повкладайте в розрізи начинку, перекладіть картоплю на деко та облийте масляною сумішшю. Зверху можна притрусити залишками сиру.
  6. Запікайте 15 хвилин в духовці до готовності головного інгредієнта.
  7. Посипте картоплю дрібно порізаною зеленню.

Подавайте страву до столу та насолоджуйтеся.

Приємного апетиту!