
Простий рецепт відмінної закуски на всі випадки життя – пікантна пряна курочка! Дивимося і записуємо рецепт приготування бастурми з курки в духовці.
Для приготування пригодиться:
- куряча грудка – 800 грам;
- вода – 3 стакана;
- перець горошком – 1 чайна ложка;
- сіль – 2 ст. ложки;
- цукор – 2 ст. ложки;
- лавровий лист – 2-3 штук;
- мед – 2 ст. ложки;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- паприка – 1 Ст. ложка;
- часник – 2-3 зубчики.
Як приготувати “Бастурму з курки в духовці”
Курячі грудки потрібно помити і розділити на пополам.
У ємність налийте воду, додайте сіль, цукор, перець і лавровий лист. Курячі грудки покладіть в маринад, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 24 години.
На наступний день м’ясо потрібно витягнути з маринаду, промити гарненько під проточною водою і обсушити серветкою. Приготувати глазур з меду, оливкового масла, соєвого соусу, паприки, перцю і часнику.
Грудки добре змастіть глазур’ю і залиште маринуватися на 2-3 години.
Сверніь грудки в рулети, плотно обв’яжіть ниткою і приберіть в холодильник на ніч. Духовку нагрійте до 160 градусів. Запікати можна у формі або на деку, застеленому фольгою. Поставте м’ясо в духовку на 1 годину. Через 40 хвилин від початку запікання збільште температуру до 180 градусів, вийміть м’ясо з духовки і змастіть його соком, що накопичився. Потім готове м’ясо вийміть з духовки і дайте йому остигнути.
Смачного!