Ароматна і дуже смачна бастурма з курки в духовці

Простий рецепт відмінної закуски на всі випадки життя – пікантна пряна курочка! Дивимося і записуємо рецепт приготування бастурми з курки в духовці.

Для приготування пригодиться:

  • куряча грудка – 800 грам;
  • вода – 3 стакана;
  • перець горошком – 1 чайна ложка;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • лавровий лист – 2-3 штук;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • паприка – 1 Ст. ложка;
  • часник – 2-3 зубчики.

Як приготувати “Бастурму з курки в духовці”

Курячі грудки потрібно помити і розділити на пополам.

У ємність налийте воду, додайте сіль, цукор, перець і лавровий лист. Курячі грудки покладіть в маринад, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 24 години.

На наступний день м’ясо потрібно витягнути з маринаду, промити гарненько під проточною водою і обсушити серветкою. Приготувати глазур з меду, оливкового масла, соєвого соусу, паприки, перцю і часнику.

Грудки добре змастіть глазур’ю і залиште маринуватися на 2-3 години.
Сверніь грудки в рулети, плотно обв’яжіть ниткою і приберіть в холодильник на ніч. Духовку нагрійте до 160 градусів. Запікати можна у формі або на деку, застеленому фольгою. Поставте м’ясо в духовку на 1 годину. Через 40 хвилин від початку запікання збільште температуру до 180 градусів, вийміть м’ясо з духовки і змастіть його соком, що накопичився. Потім готове м’ясо вийміть з духовки і дайте йому остигнути.

Смачного!