Баклажани по-корейськи на зиму – рецепт домашньої закрутки

Просто супер смачна закуска з баклажанів, робимо на зиму, але боюся, що баночки спорожніють значно раніше!

Пише годинник, із посиланням на Мандаринка

Продукти:

  • баклажани – 2 кг
  • цибулина – 300 грам
  • морква – 0,5 кг
  • болгарський перець – 0,5 кг
  • часник – 1 штук (головка)
  • соняшникова олія – 1 стакан.
  • оцет – 125 мл (9%)
  • сіль – 3 ч. л. (або 2 ст. ложки крупної)
  • цукор – 4 ст. л.
  • гострий перець – 0,5 ч. л.
  • червоний перець – 0,5 ч. л.
  • коріандр – 0.5 ч. л. (за бажанням)

Як приготувати баклажани по-корейськи

Баклажани миємо, розрізаємо вздовж на кілька частин і нарізуємо середніми шматочками.

Запікаємо їх в духовці, або відварюємо, або підсмажуємо на сковороді. Я запікаю в духовці в два прийоми. Залишаємо охолонути.

Подрібнимо всі овочі: Морквину натираємо на тертку для корейської моркви або наріжемо тоненькими смужками.

Ріпчасту цибулю нарізуємо півкільцями. Болгарський червоний перець нарізуємо тонкими смужками.

Часник пропускаємо через прес.

Для маринаду змішуємо цукор, сіль, оцет, соняшникову масло і спеції. Баклажани виходять не пекучі, тому якщо вам вони подобаються гострішими додайте по чайній ложці перцю чорного і червоного (без гірки, звичайно, а то потім буде важкувато…). Коріандр можна не використовувати.

Кладемо в маринад часник і перемішуємо. Кладемо всі овочі крім баклажанів і перемішаємо, що б овочі стали виділяти сік.

Додаємо баклажани, перемішуємо.

Ставимо під гніт і залишаємо в холодильнику на 12-24 години.

Потім розкладаємо по простерилізованих банках, накриваємо кришками (НЕ закручуємо) і стерилізуємо: пів літрові банки 15 хвилин, літрові – 20-25 хвилин. Дістаємо і закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.