Буженина зі свинини – легко, просто і завжди смачно!

М’ясо виходить соковите, ароматне, апетитне, дуже смачне, набагато смачніше, ніж з магазину! Процес приготування буженини зі свинини в домашніх умовах дуже легкий і простий, але трохи тривалий. Якщо ви жодного разу не готували буженину, обов’язково спробуйте мій рецепт, він перевірений роками, впевнена вам точно сподобається!

Про це пише годинник, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • вода – 1 літр
  • свиняча корейка без кістки – 1,5 кг
  • солодка паприка – 1 чайна ложка
  • чорний перець горошком
  • часник – 7 зубчиків
  • лавровий лист – 2 листочка
  • прованські трави – 2 чайних ложки
  • сіль – 1 столова ложка
  • соняшникова олія – 1 столова ложка

Покроковий процес приготування:

У глибоку миску виливаємо 1 літр холодної води, додаємо чорний перець горошком, лавровий лист, сіль, приправу прованські трави, перемішуємо.

Перекладаємо свинячу корейку в миску з розсолом. Накриваємо кришкою або харчовою плівкою, прибираємо м’ясо в холодильник на добу.

Буженина зі свинини - легко, просто і завжди смачно!

Розрізаємо часник на 4 частини, як на фото.

Буженина зі свинини - легко, просто і завжди смачно!

М’ясо перекладаємо на дошку, паперовим рушником прибираємо зайву вологу, робимо глибокі вертикальні розрізи, по довжині приблизно як зубчики часнику, потім в ці кишеньки вставляємо часник.

Буженина зі свинини - легко, просто і завжди смачно!

Приготуємо маринад, для цього змішаємо соняшникову олію з паприкою, подрібненим часником і приправою прованські трави. Цією сумішшю натираємо весь шматок м’яса.

Буженина зі свинини - легко, просто і завжди смачно!

Загортаємо м’ясо в два шари фольги, перекладаємо в форму, запікаємо 1,5 години при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до закінчення приготування, прибираємо фольгу для того, щоб м’ясо трохи зарум’янилося.

Буженина зі свинини - легко, просто і завжди смачно!

Буженина зі свинини готова! Дуже смачна, соковита, ніжна. Нарізаємо тонкими скибочками буженину і робимо дуже смачні бутерброди з зеленню, хлібом. Смачного!

Буженина зі свинини - легко, просто і завжди смачно!