Чудовий рецепт, з яким без труднощів впораються навіть чоловіки. Випікати і готувати нічого не доведеться, а сміятимешся ще довго

Мені захотілося спекти штоллен, це щось на зразок масляного кексу з сухофруктами, який готується до Різдва. Правильний штоллен божественний. Він солодкий, він важкий, він просякнутий пахощами кориці і ванілі, імбиру і апельсину. І хересу! – так-так, хересу, хоча можна взяти і ром, і коньяк, і настоянку. Він вилежується кілька тижнів в прохолодному місці, посипаний цукровою пудрою, загорнутий у фольгу і пекарський папір, і зріє, як чудовий плід.

Готувати штоллен легко. Розповім, як це робила я.

Взяла два види родзинок, темний і світлий, курагу, зацукровану вишню, інжир і жменьку чорносливу, а ще апельсинові цукати і трошки журавлини, теж зацукрованої – всього з півкіло або трохи більше. Порізала все на шматочки, залила хорошим коньяком і відставила в бік.

Розм’якшила двісті грам вершкового масла.  Одсипала в чашку сто п’ятдесят грам цукру. Виклала з холодильника чотири яйця, щоб вони нагрілися. Просіяла через сито півтори склянки борошна.

Звірити з рецептом. Рецепт радив збити цукор з маслом, а потім додати яйця, борошно, вологу фруктово-коньячну суміш, перемішати, випекти кекс, і коли він охолоне, від душі просочити його ромом.

Раптово на мене зійшло умиротворення. Я взяла миску, в якій плавали сухофрукти, і великою ложкою вичерпала і з’їла: два види родзинок, курагу, зацукровану вишню та інжир, ще я з’їла чорнослив, апельсинові цукати і трошки журавлини, теж зацукрованої – всього з півкіло або трохи більше. Що залишився на дні коньяк я випила через край.

Масло і яйця сунула в холодильник. Борошно висипала в банку.  Цукор кинула де стояв.

І помчала геть, регочучи як птах Алконост, про яку хоч і кажуть, що вона стримано сміється, але насправді брешуть, бо хто живе на острові Буян і керує погодою, не може сміятися пристойно.

Рекомендую всім цей прекрасний рецепт. Він досить нескладний у виконанні. Можливо, спочатку вам здасться, що ви не вип’єте вісімдесят грам коньяку без закуски, але повірте, це легше, ніж здається! А результат подарує вам багато приємних хвилин.

PS Таким же чином готуються млинці з начинкою і капустяний пиріг.

Джерело.