Домашні цукрові булочки. Смачна та ніжна випічка за простим рецептом

Цукрові булочки, які ще називають плюшки – це неймовірно смачна та ніжна випічка. Вони апетитно виглядають та дуже легко готуються. Спечіть родині до чаю цукрові плюшки й вони будуть дуже задоволені.

Інгредієнти:

  • Дріжджі свіжі 30 гр.;
  • Молоко 250 мл.;
  • Цукор пісок 120 гр.;
  • Борошно пшеничне 700 гр.;
  • Курячі яйця 2 шт.;
  • Ванільний цукор 4 гр.;
  • Сіль 1 дрібка;
  • Соняшникова олія 30 мл.;
  • Вершкове масло 70 гр.;
  • Сметана 150 гр.;
  • Розпушувач для тіста 15 гр.




Спосіб приготування:

  1. Налийте в миску тепле молоко, додайте 1 ст. л. цукру, дріжджі, 2 ст. л. борошна, перемішайте, накрийте рушником та залиште на 15 хвилин.
  2. В мисці змішайте яйця з сіллю та додайте суміш до опари, але трішки залиште для змащування.
  3. Додайте в опару цукор, м’яке масло, розпушувач, сметану та перемішайте.
  4. Наступним додайте просіяне борошно та замісіть м’яке й липке тісто.
  5. Додайте олію, трішки повимішуйте, накрийте та залиште на 1 годину.
  6. Помніть тісто, накрийте та ще на пів години залиште підходити.
  7. Відірвіть шматочок тіста, розкатайте його в овал, змастіть олією та присипте цукром.
  8. Згорніть в рулет, складіть навпіл притиснувши добре краї, зробіть посередині надріз та виверніть.
  9. Сформовані плюшки перекладіть на застелене пергаментом деко.
  10. Змастіть булочки яєчною сумішшю та випікайте 20 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці.

Смачного!