
Готуємо смачне домашнє печиво з варенням. Печево готується просто і виходить дуже смачним.
Необхідні інгредієнти для приготування печива з варенням:
- 500-550 г – борошна;
- 180-200 г – вершкового масла;
- 2 – яйця;
- 220-250 г цукру;
- 2 ст.л. – сметани;
- 1 ч.л. – без гірки соди;
- близько 300-500 мл. густого варення на ваш смак.
Приготування печива з варенням:
Масло витримуємо при кімнатній температурі, щоб розтануло. У чашу для змішування кладемо масло, яйця, цукор, сметану, соду і все борошно. Загалом, всі інгредієнти для тіста.
Замішуємо густе тісто. Беремо два пакети. Від четвертої частини до третини всього вмісту чаші кладемо в один пакет, інше тісто в інший пакет. Обидва пакети прибираємо в морозилку на годину. Якщо будете прибирати тісто на більший час, можна розмістити просто в холодильнику.
Деко для випічки змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо по ньому великий шматок тіста. Зверху змащуємо варенням.
Маленький шматок тіста дістаємо з морозилки. Якщо це чверть, то тремо його на тертці і крихтою засипаємо варенням. Якщо там вся третина, то можна пропустити тісто через м’ясорубку і ковбасками зверху прикрасити варення. Випікаємо печиво в духовці, розігрітій до 200 градусів Цельсія 15-20 хвилин до рум’яної скоринки.
Готове печиво нарізаємо на квадратики або ромбики.
Порада!
З листа легше знімати, коли печиво трохи охолоне.
Смачного!