Домашнє печиво з варенням: готується просто а виходить смачніше за магазинне

Готуємо смачне домашнє печиво з варенням. Печево готується просто і виходить дуже смачним.

Необхідні інгредієнти для приготування печива з варенням:

  • 500-550 г – борошна;
  • 180-200 г – вершкового масла;
  • 2 – яйця;
  • 220-250 г цукру;
  • 2 ст.л. – сметани;
  • 1 ч.л. – без гірки соди;
  • близько 300-500 мл. густого варення на ваш смак.

Приготування печива з варенням:

Масло витримуємо при кімнатній температурі, щоб розтануло. У чашу для змішування кладемо масло, яйця, цукор, сметану, соду і все борошно. Загалом, всі інгредієнти для тіста.

Замішуємо густе тісто. Беремо два пакети. Від четвертої частини до третини всього вмісту чаші кладемо в один пакет, інше тісто в інший пакет. Обидва пакети прибираємо в морозилку на годину. Якщо будете прибирати тісто на більший час, можна розмістити просто в холодильнику.

Деко для випічки змащуємо вершковим маслом. Розкачуємо по ньому великий шматок тіста. Зверху змащуємо варенням.

Маленький шматок тіста дістаємо з морозилки. Якщо це чверть, то тремо його на тертці і крихтою засипаємо варенням. Якщо там вся третина, то можна пропустити тісто через м’ясорубку і ковбасками зверху прикрасити варення. Випікаємо печиво в духовці, розігрітій до 200 градусів Цельсія 15-20 хвилин до рум’яної скоринки.

Готове печиво нарізаємо на квадратики або ромбики.

Порада!

З листа легше знімати, коли печиво трохи охолоне.

Смачного!