
Як тільки починається сезон полуниць, готую такий лікер. Не можу вже дочекатися цьогорічного 🙂
Подруги завжди просять рецепт, тому що такий алкогольний напій подобається абсолютно всім жінкам! Магазинний досить дорогий, а свій, домашній, обходиться значно дешевше.

Інгредієнти:
- Полуниця – 500 г
- Тростинний цукор – 2 скл.
- Лимонний сік – 50 мл
- Горілка – 250 мл
- Вода – 250 мл

Приготування:
1. Полуницю помийте, видаліть плодоніжки і ретельно обсушіть
паперовими рушниками.
2. Великі ягоди розрізати навпіл і збити блендером до стану пюре.
3. Потім перетерти пюре через сито.
4. В цукор влийте склянку окропу і поставте нагріватися, постійно помішуючи. Дочекайтеся, поки цукор повністю розчиниться.
5. Сироп повністю остудіть, додайте лимонний сік.
6. Змішайте сироп з полуничним пюре.
7. Влийте горілку (або віскі), перемішайте. Потім перелийте все в чисту скляну ємність.
8. Залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні, час від часу збовтуючи осад.
9. Потім злийте осад, при необхідності відфільтруйте напій і розлийте по пляшках, герметично закрийте.
10. Зберігайте в холодильнику.