Домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею – дуже смачний і ароматний

Пропонуємо спекти дуже смачний, ароматний і разом з тим дуже простий у приготуванні домашній пісочний пиріг з яблуками і вишнею. Замість вишні в начинку можете додати будь-які ягоди по сезону і вашим бажанням.

Складові:

  • Масло вершкове – 200 г
  • Цукор – 130 г
  • Яйця курячі (середні) – 2 шт.
  • Йогурт без добавок (або кефір) – 80 г
  • Розпушувач – 7 г
  • Ванілін – 1 г
  • Борошно пшеничне  – 350 г
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Вишня (без кісточок) – 250 г
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л. +
  • Цукор – 4 ст. л. (в начинку).
  • Цукрова пудра – для подачі.

Додатково (для борошняної крихти):

  • Борошно – 50 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Цукор – 30 г

Час приготування: 1 година 30 хвилин. Кількість порцій: 6-8.

Як приготувати:

1. У відповідну за розміром миску просіваємо борошно з ваніліном і розпушувачем. Додаємо шматочки дуже холодного масла і перетираємо все в масляну крихту за допомогою вилки або просто руками.

2. Курячі яйця розтираємо з цукром до об’єднання в однорідну масу.

3. Змішуємо борошняну крихту, цукрово-яєчну масу і йогурт.

4. Швидко замішуємо пластичне, м’яке тісто.

Довго місити пісочне тісто не можна, інакше воно затягнеться і втратить свою розсипчасту структуру при випічці.

Прибираємо його в холодильник приблизно на півгодини, помістивши миску з тістом в поліетиленовий пакет.

5. Яблука очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо їх тонкими часточками. Бажано взяти солодкі плоди, які в поєднанні з легкою кислинкою вишні додадуть нашому пирога гармонійний смак.

6. Вишню звільняємо від кісточок і змішуємо з крохмалем, щоб при випічці не виділявся зайвий сік і пиріг не виявився надто вологим.

7. Деко застилаємо папером для випічки. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Велику рівномірно розподіляємо по поверхні дека, формуючи невисокий бортик. Викладаємо шматочки яблук і вишню на тісто. Злегка посипаємо начинку сумішшю цукру і кориці.

8. Зверху на начинку викладаємо шматочки тіста, що залишилося в хаотичному порядку, залишаючи між ними невеликі проміжки. Товщина шматочків тіста повинна бути однаковою. Зверху змащуємо поверхню пирога збитим яйцем і посипаємо борошняною солодкою крихтою.

Випікаємо ніжний пісочний пиріг з яблуками і вишнею 40-45 хвилин при температурі 170 градусів.

9. Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути на деку протягом 5-7 хвилин.

10. Гострим ножем розрізаємо готовий, ще гарячий, пиріг на порційні шматочки і щедро посипаємо ванільною цукровою пудрою. Пісочний пиріг з яблуками і вишнею вийшов неймовірно ароматним, ніжним, розсипчастим. Подаємо його з чаєм, кавою і насолоджуємося чудовою домашньою випічкою разом з усією родиною.

Джерело