
Погодьтеся, що часом не дуже хочеться морочитися з приготуванням складного солоного салату, такого як “Оселедець під шубою”.
Хочемо поділитися з Вами полегшеним варіантом приготування аналогічного салату, який готується набагато простіше і всього з чотирьох інгредієнтів. І відварити потрібно тільки лише буряк.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- буряк – 1 великий або 2 середні за розміром;
- оселедець слабосолоний – 1 штука;
- цибулина ріпчаста – 1 головка;
- консервований горошок – 1/2 банки (можна побільше, за смаком);
- олія – для заправки.
Процес приготування
1. Насамперед потрібно відварити буряк. А ще краще запекти в духовці у фользі. Це потребує набагато менше часу, а смак буде кращим, більш насиченим плюс збережуться всі мінеральні речовини і вітаміни.
2. Поки буряк “доходить до потрібної кондиції”, можна зайнятися оселедцем – почистити від кісток і шкірки. А потім порізати на дрібні кубики.
3. Цибулю теж очистити і дрібно нашаткувати.
4. Після того, як буряк буде готовий, його потрібно буде очистити і порізати на дрібні кубики, як для вінегрету. Хтось вважає за краще терти на тертці, це занадто дрібно, адже потрібен салат, а не “каша”.
5. Тепер всі інгредієнти потрібно змішати в салатник і заправити рослинним маслом.
До речі, варіацій цього салату маса. Хтось горошок замінює на квасолю, інші заправляють салат майонезом.
Цмбулю можна порізати не дрібно, а крупно і оселедець на більші шматочки.
Салат можна їсти так, можна начиняти ним тарталетки, можна подавати порційно в чарках або фужерах.
Смачного!