Дивовижний і неймовірно смачний салат “Снігова королева”

Ніжний листковий салат з крабовими паличками і шинкою. Він зверху прикрашений яєчними білками і красиво виглядає на новорічному столі, тому і назва салату “Снігова королева”.

Для приготування знадобиться:

  • крабові палички – 250 г;
  • шинка – 200 г;
  • сир плавлений – 2 шт;
  • яблуко – 1 шт;
  • яйця курячі – 6 шт;
  • арахіс – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • майонез – 350 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

Для маринаду цибулі:

  • вода – 2 ст. л;
  • оцет – 2 ст. л;
  • цукор – 1 ч. л;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування

1. Замаринувати дрібно нарізану цибулину в маринаді з води, оцту, солі і цукру. Через 15 хвилин маринад злити.

2. Нарізати невеликим кубиком крабові палички і шинку.

3. Зварити курячі яйця, відокремити білки від жовтків. Білки необхідно натерти на крупній тертці.

4. Жовтки натерти окремо, на дрібній тертці.

5. Крабові палички, шинку, терти жовтки перемішати з майонезом.

6. Викласти салат шарами. Можна скористатися рознімною формою для випічки, щоб салат добре тримав форму.

7. Перший шар салату – натерті плавлені сирки (якщо їх потримати в морозильній камері годину або дві, вони будуть легше натиратися); натерті сирки змащуємо майонезом.

8. Наступний шар – маринована цибуля, викласти половину крабових паличок, шинки, жовтків з майонезом.

9. На крабові палички викладаємо натерте на крупній тертці яблуко без шкірки.

10. Зверху на яблука викладаємо частину крабових паличок, шинки і жовтків.

11. Далі – подрібнений смажений арахіс.

12. Натерті на крупній тертці білки поділяємо на дві частини. Одну частину змішуємо з майонезом, а решта білків використовуємо щоб посипати салат.

13. Неймовірно смачний салат готовий! Можна прикрасити за бажанням зеленню або маслинами.

Смачного!