
Ніжний листковий салат з крабовими паличками і шинкою. Він зверху прикрашений яєчними білками і красиво виглядає на новорічному столі, тому і назва салату “Снігова королева”.
Для приготування знадобиться:
- крабові палички – 250 г;
- шинка – 200 г;
- сир плавлений – 2 шт;
- яблуко – 1 шт;
- яйця курячі – 6 шт;
- арахіс – 100 г;
- цибуля – 1 шт;
- майонез – 350 г;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком.
Для маринаду цибулі:
- вода – 2 ст. л;
- оцет – 2 ст. л;
- цукор – 1 ч. л;
- сіль – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування
1. Замаринувати дрібно нарізану цибулину в маринаді з води, оцту, солі і цукру. Через 15 хвилин маринад злити.
2. Нарізати невеликим кубиком крабові палички і шинку.
3. Зварити курячі яйця, відокремити білки від жовтків. Білки необхідно натерти на крупній тертці.
4. Жовтки натерти окремо, на дрібній тертці.
5. Крабові палички, шинку, терти жовтки перемішати з майонезом.
6. Викласти салат шарами. Можна скористатися рознімною формою для випічки, щоб салат добре тримав форму.
7. Перший шар салату – натерті плавлені сирки (якщо їх потримати в морозильній камері годину або дві, вони будуть легше натиратися); натерті сирки змащуємо майонезом.
8. Наступний шар – маринована цибуля, викласти половину крабових паличок, шинки, жовтків з майонезом.
9. На крабові палички викладаємо натерте на крупній тертці яблуко без шкірки.
10. Зверху на яблука викладаємо частину крабових паличок, шинки і жовтків.
11. Далі – подрібнений смажений арахіс.
12. Натерті на крупній тертці білки поділяємо на дві частини. Одну частину змішуємо з майонезом, а решта білків використовуємо щоб посипати салат.
13. Неймовірно смачний салат готовий! Можна прикрасити за бажанням зеленню або маслинами.
Смачного!