Хрін – ідеальна їжа для мозку, серця і кісток. Ось як його правильно їсти

Хрін – це корінь, який цінується не лише за його пряний смак, але і за свої цілющі властивості, які обумовлені вмістом в ньому фітонцидів, вітамінів, клітковини, мінеральних солей і алкалоїдів.  Джерело

Цілющі властивості хріну.

Деякі речовини, які містить хрін, чинять сприятливий вплив на кровообіг в периферичних областях. Таким чином, споживання хрону нормалізує артеріальний тиск і запобігає ризику утворення тромбів. У той же час сульфати покращують еластичність церебральних і коронарних судин, тим самим знижуючи ризик інсульту або інфаркту.

Для очищення судин використовується настоянка з листя хрону. На 500 мл якісної горілки необхідно взяти по 1 ложці сухого і подрібненого листя, серцевин волоського горіха, дрібку шкаралупи кедрового горіха, 1 пекучий червоний перець. Настоянка 10 днів витримується в темному місці. Пити її потрібно по 30 крапель протягом 30 днів без перерв.

Кашель.

Хрін очищує дихальні шляхи, тому рекомендується для лікування кашлю і навіть астми. Великий корінь хрону пропускається через м’ясорубку, з м’якоті відтискається сік. До нього додається сік двох лимонів і ложка меду. Приймати засіб потрібно по столовій ложці один раз на день. Зберігати ліки найкраще в холодильнику. Протипоказання – гастрит та інші проблеми зі шлунком.

Лікування не повинне тривати довше місяця, тому що у великих кількостях хрін подразнює слизові.

Натуральний анальгетик.

Хрін – це натуральний антибіотик, який має виражені бактерицидні та імуностимулювальні властивості. Дорослим рекомендується спиртова настоянка, а для дітей – вода з хріном. Вдихання парів тертого кореня допоможе запобігти зараженню вірусами і бактеріями. Крім того, хрін дуже гарні ліки від головного болю. В цьому випадку ви можете використовувати його у вигляді примочок на чоло.

Ревматизм.

Хрін також рекомендується для людей, які страждають на ревматизм або подагру. До чашки гарячого молока додайте одну або дві чайні ложки дуже дрібно натертого хрону. Цей напій п’ють натщесерце один або два рази на день. Лікування займає близько трьох тижнів.

Проблеми з апетитом.

Якщо у вас немає апетиту, їжте хрін. Речовина, що надає пряного смаку хріну, збільшує секрецію шлункового соку і дає апетит людям, які страждають анемією або анорексією. Для більш вираженого ефекту необхідно вживати хрін, змішаний з невеликою кількістю меду. Приймати по одній чайній ложці три рази на день за 15 хвилин до їжі.

Проблеми з пам’яттю.

Хрін багатий вітамінами групи В, необхідними для функціонування нервової системи і поліпшення пам’яті. Він тонізує організм, знижує “поганий” холестерин, а також корисний для підтримки здоров’я шкіри і волосся.

Навіть найбільш корисний і вітамінний продукт не можна вживати у великих кількостях, і це в першу чергу стосується хрону. Тому підходьте до лікування виважено, і не забудьте порадитися зі своїм лікарем!