ХРУСТКІ МАЛОСОЛЬНІ ОГІРОЧКИ «ВЕСІЛЬНІ» — НІЧОГО НЕ ПОТРІБНО КИП’ЯТИТИ І СТЕРИЛІЗУВАТИ

Цей рецепт я випитала одного разу у далеких родичів. Ми були на весіллі в селі і спробували одну дивовижну закуску – ці смачні огірочки.

Виявляється, їх готують відразу після збору – просто заливають криничною водою і нічого не стерилізують.

Огірки виходять як звичайні малосольні, але більш ароматними і хрусткими. Легко готувати, добре зберігаються – що ще потрібно для ідеального рецепта?

Основні інгредієнти (для однієї трилітрової банки):

Як готувати:

Огірки – 2 кілограми
Сіль – 100 грамів
Вода – 1 літр
Суцвіття кропу – 3 штуки
Хрін – 1 лист

Джерело

Часник – 1 головка
Чорний перець – 4 горошини
Запашний перець – 4 горошини
Лавровий лист – 2 штуки
Гірчичний порошок – 1 чайна ложка

Червоний перець – чверть стручка
Листя вишні, чорної смородини, дуба – по 2 штуки

Огірки вимити щіткою, замочити в холодній воді на кілька годин. Вимити банку, обполоснути листя, почистити часник.

Скласти в банку половину листя, часник, червоний перець, прянощі, щільно укласти огірки.

У каструлі підігріти воду, розчинити сіль, залити огірки розсолом, зверху покласти другу половину листя, накрити кришкою бутлю.

Засолка холодним способом: солити 5 днів, потім розсіл злити (тільки рідина, трави і прянощі залишити), огірки помити від нальоту і залити чистою водою. Через місяць огірки будуть готові – виходять, немов з бочки.

Огірки «Весільні»: солити 2 дня, потім розсіл злити, прибрати зелень і часник, огірки промити. Розсіл процідити, закип’ятити, викласти промиті огірки в простерилізовані банки, додати трохи кропу і часник, залити киплячим розсолом. закатати кришками, перевернути догори дном, дати постояти добу.

Розсіл для «весільних» огірків повинен бути каламутним. Якщо в ньому з’явився білий наліт, не думай, що огірки зіпсувалися. Це молочна кислота, природний консервант, завдяки якому огірки будуть довго зберігатися. Змивати наліт не потрібно. Перед вживанням просто сполосни огірки у воді. Приємного апетиту!