
Роли та суші цілком реально приготувати вдома! Потрібно лише знати кілька нюансів та правил приготування. Сьогодні розказую, як правильно зварити рис для суші, щоб він вийшов ідеальний за консистенцією та на смак. Ніякої магії, а лише точні пропорції та правильний вибір інгредієнтів, і ваші роли буде не відрізнити від приготованих у ресторані.
Як обрати рис для суші

Для суші найкраще підійдуть курглозернисті сорти рису. Завдяки високому вмісту крохмалю в їхньому складі, такий рис краще триматиме форми після відварювання та матиме тенденцію злипатися. За бажанням, у спеціалізованих магазинах можна обрати японський рис для суші, наприклад Косіхікарі або американський Нішакі. Але бюджетнішим варіантом є кроглозернистий рис від українських виробників.
Пропорції відварювання рису для суші
Ми рекомендуємо відварювати рис для суші у пропорції 1:1,5, тобто на одну склянку рису вам знадобиться півтори склянки води. Знаючи цю пропорцію ви зможете самотужки розрахувати потрібну вам кількість інгредієнтів та завжди отримувати ідеальну консистенцію рису.
Чи можна замінити рисовий оцет столовим
Якою б великою не була спокуса замінити рисовий оцет тим, що є під рукою, ми не рекомендуємо цього робити! Не підійде не лише столовий, але й винний, яблучний, білий, або інші види. Річ в тім, що рисовий оцет має особливий солодкавий смак без притаманного оцту різкого посмаку. Звичайний столовий оцет, на жаль, просто зіпсує ваші суші.
Як зварити рис для суші
Приготування45 хв
Порції1
Інгредієнти
200 г рису круглозернистого рису
300 мл води
50 мл рисового оцту
1 ч. л. цукру
½ ч. л. солі
Рис для суші: покроковий рецепт
Крок 1
Промийте 200 г кгуглозернистого рису, пересипте його в каструлю, додайте 300 мл води. Доведіть воду до кипіння, зменште вогонь та варіть рис під закритою кришкою ще 15 хв.
Крок 2
Коли рис буде готовим, а вода випарується, зніміть каструлю з вогню та залиште постояти ще 15-20 хв.
Крок 3
В сотейнику змішайте 50 мл рисового оцту, 1 ч. л. цукру, ½ ч. л. солі. Доведіть суміш до кипіння та вилийте в рис. Перемішайте, охолодіть — рис для суші готовий!