
Всім прекрасно відомо, що сьогодні важко знайти насправді якісний і натуральний продукт. Навіть ті кури, які вирощують вдома, але годують покупними комбікормами, вони також мають в складі свого м’яса, різні шкідливі речовини, якими обробляють корми, щоб птахи не хворіли, швидше набирала м’язову масу.
А що говорити про ті тушки, які ми купуємо в магазинах і на ринках: вони так нашпиговані різною хімією, яка завдає шкоди нашому здоров’ю.
Як очистити від антибіотиків
Маса шкідливих речовин накопичується в нутрощах. Тому або ретельно їх очищаємо або викидаємо.
Можна замочувати куряче м’ясо в такому розчині: очищена вода (1 л) + сіль, 2 ч.л + сік половини лимона. Все це змішуємо і замочуємо тушку на 2 години. Повторюємо процедуру ще 2 рази. Сік лимона замінюємо на лимонну кислоту, якщо немає фрукта. Досить 1 ч.л.
Можна ще замочувати в мінеральній солоній воді.
Найнадійніший метод, це просто поварити 5 хвилин після закипання в воді, цю воду злити і залити чистою. Ось на ній і готуємо далі курку. Або ж виймаємо з бульйону, промиваємо під проточною водою, висушуємо паперовими рушниками і готуємо далі.