Один з найсмачніших рецептів приготування кабачків – це фаршировані кабачки з м’ясним фаршем і рисом. Страва, запечена в духовці з овочевою підливою, запечене в духовці, буде ще смачнішою.
Складові для фаршированих кабачків:
- 1 середній кабачок цукіні,
- 300 г м’ясного фаршу (смачніше домашній фарш яловичина + свинина),
- 1/3 склянки рису,
- 2 великих помідори,
- 2 цибулини,
- 1 велика морква,
- 50г сиру твердих сортів,
- 3 столові ложки рослинної олії,
сіль, перець за смаком.
Рецепт приготування фаршированих кабачків
Заздалегідь відварюємо рис в підсоленій воді майже до готовності. Зливаємо зайву рідину, даємо охолонути. Розігріваємо духовку до 180 градусів С. Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на терці.
Готуємо фарш для кабачків: змішуємо ретельно м’ясний фарш, рис, половину цибулі і 1/4 моркви. Солимо і перчимо за смаком.
Кабачки промиваємо, зрізаємо кінці, витираємо паперовим рушником. Якщо кабачок у вас досить великий, з грубою шкіркою, її краще очистити. З молодих цукіні шкірку можна не знімати, вона досить тонка і їстівна.
Нарізаємо кабачок на шматки. З кожного шматка виймаємо серединку, денце при цьому не чіпаємо. Вийдуть своєрідні стаканчики з кабачків. Насіння і м’якоть викидаємо. Якщо серцевина вашого кабачка цілком їстівна, подрібнюємо її. Кожен кабачковий “стаканчик” наповнюємо щільно фаршем, зверху укладаємо кружечок помідора.
Викладаємо фаршировані кабачки щільно в змащену олією форму для запікання. Навколо висипаємо моркву, що залишилися, цибулю, подрібнені залишки кабачків і помідори. Трохи солимо. При необхідності доливаємо гарячої води, щоб підлива доходила хоча б до середини висоти кабачків. Накриваємо форму щільно кришкою або обертаємо фольгою і відправляємо в розігріту духовку на верхню полицю на 40 хвилин. Потім кришку знімаємо, посипаємо кабачки зверху рясно тертим сиром і відправляємо в духовку ще хвилин на 5-10, щоб сир розплавився. Фаршировані кабачки готові, можна подавати прямо з печі, посипавши меленим перцем і прикрасивши свіжою зеленню!
Джерело: Закарпатпост