
Свекруха каже, що такий хлібець пекла її бабуся, коли вони йшли на кілька днів на сінокіс, і хліб не черствів без всяких упаковок і пакетів. Але нам це перевірити не вдавалося, тому що цей «коровай» змітали зі стола вже до вечора.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Продукти:
- 0,5 літра кип’яченої води, приблизно 36° С
- 50 гр дріжджів ( «мокрих», сухі свекруха не визнає)
- 1 ст. ложка цукру (з гіркою)
- 2 ч. ложки солі
- 2 ст. ложки соняшникової олії
- 1 яйце
- борошно – склянок 6-7, щоб вийшло не липким тісто.
Як приготувати хліб за рецептом моєї свекрухи:
Замісити тісто з усіх інгредієнтів, і викласти його в змащену вершковим маслом форму (щоб форма була наполовину вища викладеного тіста).
Свекруха моя користувалася звичайною алюмінієвої каструлькою. Прикрити тісто в формі рушником і залишити на столі на 20 хвилин, а потім поставити в холодильник ще на 1 годину.
Після холодильника, перед духовкою, не витримують в теплі, а відразу ставити в гарячу духовку.
Випікати при 180° С близько 1 години.
Як витягнете з духовки – треба дати хлібу «відпочити» в формі хвилин 5, а потім вийняти, змастити маслом і прикрити рушником. Аромат на весь під’їзд, ні від яких пиріжків так не пахне.
Спробуйте. Дуже смачний хліб. Дуже ароматний!