
Приготуйте м’який і повітряний лаваш в домашніх умовах! Немає нічого смачнішого від домашнього хліба.
Повідомляє годиннк, із посиланням на ibilingua.com
- Мука 300 гр
- Вода 200 мл
- Сіль 10 гр
- Цукор 10 гр
- Сухі дрожжі 7 гр
- Соняшникова або оливкова олія 40 мл
А готувати так:
1. Замісити тісто. У хлібопічці або руками. У відерці хлібопічки з’єднуємо просіяне борошно, розведені в теплій воді дріжджі, сіль і цукор, олію. Замішуємо тісто в режимі замісу для тіста на пельмені (або руками).
2. Даємо тісту постояти в хлібопічці або в будь-якому теплому місці близько 1 години. За цей час тісто “підніметься” – збільшиться вдвічі.
3. Готове тісто поділяємо на два або три шматочки. З кожної частини катаємо валик.
4. Формуємо лаваш з високими бортиками. Для цього тісто треба розкачати в пласт овальної форми. Злегка підкрутити бортики, підняти тісто над столом і перевернути бортиками вниз. Наколоти середину лаваша, щоб при запіканні він не здувся.=
5. Переносимо лаваш на деко, змащене маслом або застелене пергаментом. Розігріваємо духовку до 250 градусів. Запікаємо лаваш в духовці 10-15 хвилин.
Лаваш відмінний до столу і теплим і остиглим – пригощайтеся і пригощайте!
Смачного!