Класичний і самий простий рецепт чебуреків

Це будуть ті самі чебуреки, які були придумані спочатку: прості і доступні інгредієнти, елементарна технологія, трохи витраченого часу.

Знадобиться для тіста:

  • яйце – 1 шт.,
  • сіль – 1/2 чайної ложки,
  • вода – 1 склянка (200 мл.),
  • борошно – 3 склянки

Для начинки:

  • м’ясний фарш – 400 м,
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.,
  • холодна вода – 1/3 склянки,
  • сіль, мелений чорний перець за смаком

Ще знадобиться соняшникова олія без запаху.

Як приготувати чебуреки

Замішується круте тісто. У миску насипати 2 склянки борошна, розбити яйце, насипати сіль, влити воду. Розмішати ложкою до однорідності.

На стіл висипати 1 склянку борошна, викласти тісто з миски.

Забираючи поступово борошно, замісити руками круте тісто.

Накрити скляною мискою: тісто буде більш еластичне, легко розкачується, не рветься, не завітриться.

Підготувати начинку. М’ясний фарш (свинний або яловичий) посолити і поперчити за смаком, додати дрібно нарізану цибулину (бажано потовкти до виділення соку), влити холодну воду і все разом ретельно перемішати до отримання густої кашки.

Все готово для ліплення чебуреків. Тісто (для зручності взяти половину) тонко розкачати на столі, посипаним борошном.

Змастити олією всю поверхню.

Згорнути рулетом.

Розрізати його на шматочки. Якого розміру? Залежно від того, великі чи маленькі чебуреки подобаються.

Шматочок поставити зрізом вгору.

Притиснути долонею (на коржику чітко видно шари тіста).

Тонко розкачати.

Половину розкатаного кружечка намазати м’ясним фаршем.

Накрити другою половиною, защипати і пройтися по краю зубчиками вилки (чебуреки не розклеються під час смаження та й виглядають симпатичніше з таким краєм).

Залишилося найприємніше – посмажити. У сковорідку налити олію без запаху, розігріти.

Покласти чебуреки (вони повинні вільно плавати у великій кількості олії).

Коли нижня сторона зарум’яниться, перевернути і так само до рум’яної скоринки довести другу сторону.

Зростає на очах апетитна стопка смачних чебуреків. Разом з нею зростає почуття гордості – ми зробили це!

Тісто виходить листкове, все в дрібних бульбашках; начинка дуже соковита. Смачного!