
Краща страва на Великдень: Качка з яблуками, запечена в духовці! Свекруха навчила готувати! Вона така соковита та ніжна! Подруги завжди дивуються, як вона у мене така виходить! Чоловік завжди хвалить! А все досить просто! Качка з яблуками – зовсім не складна в приготуванні, але дуже смачна страва. Поєднання яблук із лимоном і корицею надають качці дивовижного смаку, а маринад робить м’ясо ніжним і м’яким.
Інгредієнти:
1,5-2 кг качки,
4 яблука,
50 г ізюму,
1 лимон,
2 ст. ложки майонезу,
1 ст. ложки олії,
яблучний оцет за смаком,
3 шт. лаврового листа,
0,5 ч. ложки кориці,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Качку гарненько очисти, при необхідності видали залишки пір’я і нyтрощів, обсмалити на газовій плиті і ретельно вимити.
Щоб качка пеклася швидше, її слід замаринувати в оцтовому розчині.
Налийте у каструлю воду, додайте лавровий лист, чорний перець, сіль і оцет, щоб вода вийшла трохи кисло-солоною.
Помісти в розсіл качку, щоб вона занурилася в маринад, і залиш на 2 години.
Замочити у воді ізюм на 30 хвилин.
Яблука очистити від серединки, нарізати скибочками і посипати корицею.
Половинку лимона очистити від шкірки і тонко нарізати. З іншої половинки видави сік.
Качку дістаньте з маринаду, злийте воду і обітріть серветкою, видаляючи воду. Натріть качку сіллю і майонезом зсередини і ззовні.
Нафаршируйте качку упереміш яблуками, ізюмом і лимоном. Зверху натріть майонезом, чорним меленим перцем і лимонним соком.
Зашийте качку з яблуками або скріпіть дерев’яними зубочистками, які при подачі не забудьте вийняти. Крильця і ніжки також скріпіть, щоби вони не засохли під час випікання.
Викладіть качку з яблуками на змащене маслом деко, накрийте фольгою і поставте у розігріту до 180°С духовку. Через годину фольгу зніміть.
Випікайте качку з яблуками 1,5 години.
Подавати на святковий стіл можна гарячою з з картопляним гарніром, рисом або холодною з овочами.
Смачного!