Красивий і ніжний торт “Рафаелло” без духовки

Інгредієнти
Кокосова стружка

100 г

Цукор

100 г

Сир напівжирний

1 кг

Молоко

250 мл

Молоко згущене

300 мл

Желатин

150 г

Вода

150 мл

Вафлі

200 г (молочні)

Харчова Цінність
У 100 г У страві
Калорійність 202.65 4559.67
Білки 15.8 355.4
Жири 10.1 227.3
Вуглеводи 12.13 272.82
Гарний торт сніжно-білого кольору. За бажанням, ви можете прикрасити його зернами граната або шматочками шоколаду.

Процес приготування

  1. З’єднуємо молоко і цукор в каструлі на плиті і варимо до закипання.
  2. Всипаємо кокосову стружку і перемішуємо, знімаємо з плити.
  3. Заливаємо водою желатин і залишаємо на 10 хвилин до набухання.
  4. Перебиваємо блендером сир і змішуємо зі згущеним молоком.
  5. У сирну масу вливаємо молочну з кокосовою стружкою і вимішуємо.
  6. Подрібнюємо вафлі.
  7. Беремо форму, застилаємо плівкою і викладаємо дрібні шматочки вафлі. Трохи притискаємо.
  8. Топимо желатин і охолоджуємо до теплого стану, змішуємо з сирною масою.
  9. Викладаємо масу на вафлі, накриваємо торт плівкою і ставимо на кілька годин в холодильник.
  10. Виймаємо з форми, прибираємо плівку і прикрашаємо зернами граната або ягодами, шоколадною крихтою і т.д.

Порада: нижній корж з вафель ви можете замінити на крихту з пісочного печива, змішавши його з розтопленим вершковим маслом і утрамбувати в формі. За смаком додайте подрібнені мигдалеві горішки.
Джерело