Кремзлики «Гуцульський фінт»

Апетитні кремзлики-деруни з найніжнішим м’ясом і тягучо-спокусливим сиром – страва, перед яким не встоїть ніхто.

Інгредієнти

  • картопля – 1 кг,
  • м’ясо (свинина) – 700 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • борошно – 50 р,
  • сметана – 2 ст. л.,
  • цибуля – 3-4 шт.,
  • часник – 4 зубчики,
  • твердий сир – за смаком,
  • сіль, перець – за смаком

Приготування

  1. Натираємо на дрібній тертці почищену і помиту картоплю. Додаємо борошно, яйце, сметану, дрібно порізану цибулю (2 шт), розтертий з сіллю часник, сіль, перець, перемішуємо. На смальці або олії обсмажуємо коржі з двох сторін. Це і є кремзлики. Нарізаємо м’ясо товщиною в 1-2 см, злегка відбиваємо кожен шматочок. Солимо, перчимо і обсмажуємо м’ясо з двох сторін до готовності.
  2. Залишився цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо до золотистого кольору.
  3. Підбираємо горщик, на дно викладаємо 5-6 кремзликов, потім підсмажене м’ясо, потім цибулю. Приправляємо червоним перцем, посипаємо твердим сиром, накриваємо і ставимо в духовку 200 градусів на 15-20 хв. Нарізаємо петрушку, посипаємо їй страву, прикриваємо на пару хвилин і подаємо до столу.
  4. джерело