Кулінарні хитрощі від ресторанних кухарів! Впевнені, вам вони теж стануть у нагоді!

Кухарям в ресторанах доводиться готувати досить велику кількість страв за строго обмежений час. І ось декілька хитрощів, які допомагають їм все робити вчасно. Впевнені, вам вони теж стануть у нагоді, інформує Ukr.Media.

Як почистити багато часнику

З вечора покладіть зубчики часнику в контейнер з водою. Вранці ви зможете зняти шкірку буквально за секунду без використання ножа. Якщо ви поспішаєте, залиште часник у воді хоча б на кілька хвилин — і чистити його буде набагато простіше.

Як рівномірно підсмажити бекон

Якщо вам потрібно приготувати відразу багато бекону, викладіть тонкі слайси на деко і запікайте протягом 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Так продукт просмажиться максимально рівномірно — на сковороді такого результату не домогтися.

Як правильно чистити обробну дошку

На думку професійних кухарів, обробні дошки краще всього чистити сіллю з лимоном. Насипте на поверхню велику сіль і потріть половиною лимона. Це допоможе швидко видалити з дошки сторонні запахи та продовжити термін її служби.

Як почистити відразу багато яєць

Скористайтеся хитрістю японських кухарів, якщо вам потрібно почистити відразу багато яєць — наприклад, для салату. Помістіть 5-6 зварених круто яєць в м’який пластиковий контейнер. Наповніть його наполовину водою і накрийте кришкою. Візьміть контейнер в руки та добре потрусіть спочатку вертикально, потім горизонтально — за годинниковою і проти годинникової стрілки.

Як приготувати крем фреш

Якщо ви забули купити готовий крем фреш в магазині, ви можете легко приготувати його в домашніх умовах. Змішайте жирні вершки зі сметаною в пропорції 1:1. Страва може бути менш густою, ніж ви звикли, але її смак вам точно сподобається.

Як нарізати м’який сир

Красиво нарізати м’який сир звичайним ножем досить складно — шматки виходять товстими, або сир розвалюється на частини. Щоб цього не сталося, використовуйте для нарізки кулінарну або зубну нитку — природно, без ментолового просочення.

Як швидко нагострити ножа

Гострий ніж — безпечний ніж! Якщо ви відчуваєте, що лезо затупилося, нагостріть його, потерши об шорсткий обідок зі зворотного боку тарілки. Всього пара хвилин — і ніж до роботи готовий!

Як нарізати цибулю без сліз

Цибуля виділяє їдку хімічну речовину, яка, проникаючи в дихальні шляхи, викликає роздратування і сльозотечу. Щоб зменшити її концентрацію, покладіть очищену цибулю у воду на кілька хвилин — і тільки після цього приступайте до нарізки.

Розрізаємо томати чері навпіл

Щоб розрізати навпіл відразу багато томатів чері, покладіть їх на тарілку, накрийте зверху другою тарілкою і проведіть ножем через отвір між ними. Все обов’язково вийде, якщо будуть дотримані дві умови — томати повинні бути одного розміру, а ніж — дуже гострим.