Квашені помідори з гірчицею, а ви пробували цей смачнезний рецепт

Гірчичні томати

Іноді хочеться різноманітності, адже так? На цей випадок у мене є в запасі щось фірмове – томати з гірчицею. Плюс до всього, тут я використовую залізні кришки, а такий спосіб консервування ідеальний для зберігання, наприклад, в шафці на кухні.

На 3 літри нам знадобиться:

– 2 кг. помідорів

– 50 г кореня хрону

– 1-2 шт. парасольок кропу прямо зі стеблами

– 1 цибулина

– 2-3 часникових зубчики

– 1 ст. ложка порошкоподібної гірчиці

– 1 яблуко (зелене, кисле)

– 1 л. води

– 2 ст. ложки кухонної солі

– білий цукор – 1,5 ст. ложки білого цукру

– Вишневі і смородинові листки

Готування!

Спочатку я мию банки і тримаю їх над парою. Потім я стерилізую кришки просто в киплячій воді. Далі я ріжу часникові зубчики уздовж тонкими пластинками, і в такий самий спосіб ріжу навпіл цибулину, а яблуко я нарізаю дрібними часточками і подрібнюю хрін.

Викладаємо на дно кожної банки спеції і зверху покриваємо помідорами.

Для розсолу необхідно довести воду до кипіння, опустити туди листочки, кропу, розчинити сіль і цукор.

Заливаємо вже остиглим розчином томати і прикривши залізною кришкою залишаємо в спокої на 15 хвилин. Далі виливаємо розсіл назад в каструлю і повторюємо процес: кип’ятимо і вливаємо в баночки. Зверху посипаємо гірчицею. Після консервації банки укутуємо.

Смачного!