Київський торт. Рецепт який всі так шукають

Торт який багато хто обожнює, але приготувати мало в кого виходить. Проблеми з безе, відбивають бажання спробувати знову. Ми відкриємо один секрет і у Вас все вийде.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Білки 6 шт.;
  • Цукор пісок 400 гр.;
  • Манка 1 ст. л.;
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.;
  • Арахіс смажений 150 гр.;
  • Щіпка лимонної кислоти.

Крем:

  • Вершкове масло 300 гр.;
  • Молоко згущене 1 банка;
  • Кава розчинна 1 ч. л.




Спосіб приготування:

  1. В чистій та сухій чаші збийте до пишної піни білки.
  2. Не зупиняючись додайте лимонну кислоту та по ложці додавайте цукор.
  3. Змішайте манку та крохмаль, просійте.
  4. Коли в мерензі не відчуватиметься цукор, додайте сухі інгредієнти та арахіс.
  5. Обережно вимішайте згори до низу.
  6. Змастіть вафельні коржі меренгою, вийде 3 штуки, випікайте в розігрітій до 70°С духовці 1 годину.
  7. В чаші збити масло, поки не збільшиться вдвічі та побіліє, додайте молоко згущене та розчинну каву. Збивайте до однорідної маси.
  8. Перемажте коржі кремом. Обмажте зверху та з боків. Декоруйте арахісом та шоколадною стружкою.
  9. Дайте настоятися ніч в холодильнику.

Смачного!